Parcările trec înapoi la Parking, iar tarifele vor fi mai mari

Parcările de reședință vor trece înapoi la Parking, iar tarifele vor fi mai mari, conform unor proiecte de hotărâre inițiate de primarul municipiului Piatra-Neamț. 

Consilierii locali ai municipiului Piatra-Neamț sunt chemați într-o ședință extraordinară miercuri, 15 iunie, pentru a vota două proiecte de hotărâre inițiate de primarul Andrei Carabelea privind predarea parcarilor de reședință și a serviciului de blocare către SC Parking, precum și aprobarea noilor tarife pentru parcări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, potrivit proiectului, consilierii locali vor vota atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor de reședință, precum și a celui de blocare/deblocare a autovehiculelor care sunt staționate sau parcate neregulamentar pe locurile de parcare de reședință de pe domeniul public și privat al municipiului Piatra-Neamț (…) către operatorul SC Parking SA, pe o perioadă de 1 an și 6 luni, dar nu mai mult de 31.12.2023, cu posibilitatea prelungirii prin hotărâre de consiliu local”.

Astfel, după tot haosul creat de primarul Andrei Carabelea, haos pe care acesta la denumit „experiment social” (vezi articol AICI), parcările de reședință se întorc înapoi la Parking dacă proiectul va primi votul consilierilor.

În cel de-al doilea proiect de hotărâre pe care îl vor vota consilierii locali se vor stabili și noile tarife pentru parcări, deblocări sau ridicarea mașinilor.

În urmă cu 3 zile, pe 8 iunie, primarul Andrei Carabelea contrazicea o femeie care îi aducea la cunoștință că reprezentanții Primăriei i-au spus că plata parcării, pe an, va fi mai mare de 142 de lei. „A fost o dicuție să le scumpim, dar nu le-am scumpit.”, declara acum 3 zile primarul (vezi video AICI– min. 12:45). La 3 zile de la acea declarație, noul proiect de hotărâre prevede o scumpire cu 25%.

Mai jos, noile tarife propuse:

1. Tarif de utilizare a parcării de reşedinţă persoană fizică în sumă de 175 lei/parcare/an, respectiv 15 lei/parcare/lună

2. Tarif de utilizare a parcării de reşedinţă persoană juridică în sumă de 350 lei/parcare/an, , respectiv 30 lei/parcare/lună

3. Tarif de deblocare autoturisme parcate neregulamentar pe locurile de parcare de reședință – 100 lei. Menținerea dispozitivului de blocare mai mult de 24 de ore datorită neachitării tarifului de deblocare, atrage după sine majorarea tarifului de deblocare cu 100 de lei pentru fiecare zi.

4. Tarif de ridicare, transport şi depozitare al autovehiculelor parcate neregulamentar pe locurile de reşedinţă şi al autovehiculelor abandonate sau fără stăpân:
– Ridicare: 350 lei;
– Transport: 200 lei;
– Depozitare pentru autovehiculele ridicate: 50 lei/zi;

Despre haosul creat de administrația Carabelea cu parcările de reședință în ultimele luni, puteți citi mai jos:

PUBLICITATE