Primăria Piatra-Neamț pregătește creșterea prețului parcărilor de reședință cu 80%!

Primăria Municipiului Piatra Neamț pregătește cea mai mare scumpire a parcărilor de reședință din ultimii 20 de ani!

Astfel, potrivit surselor noastre, pentru cele „2 dungi de vopsea” persoanele fizice care plăteau până acum 140 de lei vor plăti 250 de lei. Vorbim de o creștere cu aproximativ 80%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se vor scumpi și parcările pentru persoanele juridice, iar un loc de parcare va ajunge pentru firme la aproximativ 450 de lei. De asemena, taxa de deblocare se va dubla, de la 50 de lei cât este în prezent, la 100 de lei.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de luna aceasta se va afla un proiect de hotărâre prin care se va vota mărirea prețului la parcări.

Am solicitat un punct de vedere de la primărie, iar conducerea municipalității ne transmite că a luat deciza de a scumpi prețul parcărilor pentru că „în Piatra-Neamț sunt cele mai mici parcări din țară”. Nimic mai fals. Spre exemplu, Primăria Oradea (oraș pe care îl admiră primarul Carabelea) are prețuri mai mici decât la Piatra-Neamț. Și nu este singurul oraș cu prețurile la parcările de reședință mai mici ca la noi.

Alte orașe din țară au atras bani europeni pentru ridicarea unor parcări supraetajate, nu au folosit bugetul local și nici nu au împovărat cetățenii cu prețuri mai mari la parcări.

La Piatra-Neamț primăria vorbește despre noi parcări și grădini publice, dar certitudinea este că de pe principalele bulevarde vor dispărea peste 1.000 de locuri de parcare în acest an prin apariția benzilor speciale pentru transport.

Interesant este că societatea Parking a solicitat ani de zile mărirea prețului la parcări și tot de atâtea ori, consilierii PNL s-au împotrivit. De data aceasta, primarul Carabelea și consilierii PNL, alături de cei de la USR (care nu ies din cuvântul primarului) se pare că s-au înțeles pentru mărirea prețului cu 80%.

Acum nu rămâne decât să ne gândim cât va plăti primăria pentru construirea unei parcări supraetajate (dacă se va face vreodată), din moment ce pentru puntea de la trecerea la nivel cu calea ferată de la ștrand s-au plătit 30.000 euro, pentru o stație de autobuz 60.000 euro, iar pentru un parc de joacă din ștrand 90.000 euro.

Mai jos, poziția Primăriei Piatra-Neamț cu privire la mărirea prețului la parcări:

„Municipiul Piatra-Neamt este orasul cu cele mai mici tarife pentru parcarile de resedinta din Romania.

Preturile la contractele de ocupare a parcarilor de resedinta nu au mai fost ajustate din anul 2015.

Aceasta crestere vine din nevoia reformarii sistemului de parcari din municipiu, care este imposibil de realizat fara investiitii si implicit fara ajustarea tarifelor. Dupa cum se poate vedea exista un deficit de locuri de parcare de resedinta.

Toate strazile din cartiere sunt pline de masini. In acest ritm in cativa ani vom fi sufocati de masini.

Avem nevoie de o strategie clara pentru parcarile de resedinta. Din acest an 50% din sumele incasate din parcarile de resedinta vor fi directionate pentru realizarea de noi parcari (vorbim si de parcari supraetajate)

Proiecte de regenerare ce vor creste calitatea vietii cetățenilor prin amenajarea de spatii verzi, gradini urbane, refacerea aleilor.

Va asigurăm că toate aceste proiecte sunt inspirate din tari cu un grad de satisfactie a cetatenilor ridicat.”

PUBLICITATE