Va fi haos cu parcările din Piatra-Neamț! Primăria vă invită să vă adresați instanțelor

Pe 28 februarie, consilierii locali ai municipiului Piatra-Neamț vor avea de votat, în cadrul unei ședințe ordinare, proiecte de hotărâre care vizează mutarea parcărilor de reședință de la Parking la Primăria Piatra-Neamț, noile tarife și noul Regulament.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi la sediul Primăriei Piatra-Neamț, primarul Andrei Carabelea a declarat că va fi o reformă necesară, dar cât se poate de constructivă pentru oraș, pentru pietreni, pentru creșterea calității vieții pietrenilor.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a mai spus că o astfel de reformă presupune și decizii radicale și un ușor disconfort pentru pietreni.

Astfel, după ce a povestit câteva dintre problemele de comunicare între Primăria Piatra-Neamț și societatea Parking, edilul Andrei Carabelea a transmis că de la 1 martie, Primăria va gestiona locurile de parcare, dar că vor fi și câteva „provocări” pe care le-a enunțat primarul:

  • Pentru cei aproximativ 19.000 de proprietari de mașini, în 30 de zile, Primăria va trebui să le ofere toate posibilitățile pentru înregistrarea cererilor pentru utilizarea unui loc de parcare
  • Dacă în cele 30 de zile, pietrenii fac aceste cereri, nimeni nu își va pierde locul de parcare. „În primele 30 de zile vom primi cererile din partea celor care au drept de preempțiune pentru cei care au avut contract cu Parking care se încheie de drept pe 28 februarie 2022”. După 1 aprilie, vor fi licitații pentru locurile rămase libere
  • Vor fi formulare online de cerere
  • Vom avea 3 puncte cu 6 ghișee pentru preluarea documentelor: La sediul Primăriei, la Mall Forum Center și la Centrul de Informare Turistică

În aceeași conferință de presă, Marius Ioan Irimia, viceprimarul USR al municipiului Piatra-Neamț a făcut un apel la adresa societății Parking de a restitui diferența de bani pentru contractele care au fost încheiate până după data de 28 februarie.

Primăria, dacă este cazul, va oferi consultanță juridică gratuit pentru toți cei care din rea voință sau din neștiință vor ajunge să îngreuneze recuperarea banilor.” – a declarat viceprimarul USR.

Nu știm ce a vrut să spună mai exact viceprimarul, dar cert este că pietrenii sunt îndemnați să dea în judecată Parking pentru a obține diferențele de bani pentru contractele pe care le-au închiriat și depășesc data de 28 februarie.

Nota Bene: Primarul Carabelea a susținut că unii angajați ai Primăriei Piatra-Neamț sunt principalii vinovați în disputa Parking-Primărie, angajați care nu l-au informat la timp despre unele disfuncționalități (oare este vorba de acei angajații premiați saptămânal de Carabelea?).

Adică primarul Andrei Carabelea s-a certat cu societatea Parking, unde acționar principal este Consiliul Local, fiind coordonată prin Consiliul de Administrație, de către colegii de partid ai primarului, iar o parte din vină aparține și unor angajați ai primăriei condusă de același Andrei Carabelea.

Totodată, pietrenii sunt puși să se „plimbe” prin instanțe pentru a-și recupera banii, deși se aștia de anul trecut că aceste contracte al Parking depășesc data de 28 februarie, iar Primăria nu a reacționat în niciun fel.

Va urma…

PUBLICITATE