Consilierii au votat! Parcările de reședință trec înapoi la Parking

Au trecut mai multe luni și mii de pietreni au fost lăsați fără locuri de parcare pentru după ce primarul orașului a vrut să facă un „experiment social” (vezi articol AICI).

Astăzi, 15 iunie, consilierii din actuala majoritate au votat două proiecte de hotărâre inițiate de primarul Andrei Carabelea privind predarea parcarilor de reședință și a serviciului de blocare către SC Parking (pe o perioadă de 1 an și 6 luni), precum și aprobarea noilor tarife pentru parcări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, până la sfârșitul anului 2023, pietrenii vor fi nevoiți să se întoarcă din nou la SC Parking pentru a încheia noile contracte pentru parcările de reședință.

Totuși, haosul cu parcările din Piatra-Neamț ar putea reveni dacă instanța de contencios administrativ va da un verdict favorabil primăriei în dosarul înaintat de Prefectură (vezi articol AICI).

Până atunci, în perioada imediat următoare se vor stabili care sunt pașii pentru care miile de pietreni rămași fără loc de parcare vor putea avea din nou contracte. Despre acești pași, vom scrie imediat ce se vor stabili…

Tot astăzi, consilierii locali au stabilit și noile tarife pentru parcări, deblocări sau ridicarea mașinilor.

Reamintim că pe 8 iunie, primarul Andrei Carabelea contrazicea o femeie care îi aducea la cunoștință că reprezentanții Primăriei i-au spus că plata parcării, pe an, va fi mai mare de 142 de lei. „A fost o dicuție să le scumpim, dar nu le-am scumpit.”, declara acum 3 zile primarul (vezi video AICI– min. 12:45). La 3 zile de la acea declarație, noul proiect de hotărâre prevede o scumpire cu 25%.

Mai jos, noile tarife votate:

1. Tarif de utilizare a parcării de reşedinţă persoană fizică în sumă de 175 lei/parcare/an, respectiv 15 lei/parcare/lună

2. Tarif de utilizare a parcării de reşedinţă persoană juridică în sumă de 350 lei/parcare/an, , respectiv 30 lei/parcare/lună

3. Tarif de deblocare autoturisme parcate neregulamentar pe locurile de parcare de reședință – 100 lei. Menținerea dispozitivului de blocare mai mult de 24 de ore datorită neachitării tarifului de deblocare, atrage după sine majorarea tarifului de deblocare cu 100 de lei pentru fiecare zi.

4. Tarif de ridicare, transport şi depozitare al autovehiculelor parcate neregulamentar pe locurile de reşedinţă şi al autovehiculelor abandonate sau fără stăpân:
– Ridicare: 350 lei;
– Transport: 200 lei;
– Depozitare pentru autovehiculele ridicate: 50 lei/zi;

Despre haosul creat de administrația Carabelea cu parcările de reședință în ultimele luni, puteți citi mai jos:

PUBLICITATE