LISTA victimelor care au murit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Stiripesurse.ro a intrat în posesia listei cu numele victimelor și facem precizarea că familiile acestora au fost anunțate. – notează jurnaliștii presei centrale

  • Lupașc Verginia, 84 de ani, comuna Tarcău
  • Toma Ion, 67 de ani, Piatra -Neamț
  • Bârlădeanu Constantin, 82 de ani, Piatra -Neamț
  • Afloarei Mihai, 70 de ani, Bîrgăoani
  • Covătaru Mircea, 74 de ani, Alexandru cel Bun
  • Militaru Mihai, 80 de ani, Roman
  • Gavril Tatiana, 67 de ani, Piatra -Neamț
  • Irimia Clement, 87 de ani, Piatra – Neamț
  • Teslaru Frăsina, 71 de ani, Roman
  • Ghelase Vasile, 83 de ani, Bicaz

Vezi și Pacienții duși la Iași nu au arsuri. Trei sunt în stare gravă

Vezi și NEAMȚ: Noi date despre victimele decedate în incendiul de la Spitalul Județean

Vezi și Oficial ISU Neamț: Datele incendiului de la Spitalul Județean

Reamintim că 10 persoane au murit, un medic se află în stare gravă și alți 6 pacienți au fost transportați la Iași după un incendiu ce a avut loc sâmbătă, 14 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Totul a avut loc la ora 18:48, când pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină într-o misiune de stingere a unui incendiu ce a avut loc la Secția de Terapie Intensivă (ATI), la etajul al II-lea, unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

8 persoane care se aflau în salonul în care s-a produs incendiul au fost găsite decedate iar din cel de-al doilea salon au fost transferați către Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) alți 8 pacienți. La UPU, posibil și din cauza bolilor de care sufereau, alți doi pacienți au decedat

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, în urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Ceilalți 6 pacienți au fost transferați către noul Spital modular de la Lețcani din județul Iași.

Totodată, medicul de gardă de pe ATI, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului (vezi articolul AICI) a fost transferat spre Iași, pentru a putea fi preluat de un elicopter medical și dus la București.

Din Capitală, duminică dimineață va fi transferat în Belgia la Spitalul Regina Maria Astrid. (vezi articolul AICI)

Potrivit reprezentanților spitalului, în urma incendiului nu au fost afectate celelalte secții, urmând a se reloca activitatea Secției de ATI la etajul al III-lea al spitalului.

În cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI.

Vezi și Incendiul de la Spitalul din Piatra-Neamț, în presa internațională

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preia ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, „Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț.  

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

PUBLICITATE