El este medicul erou de la ATI Piatra-Neamț! S-a aruncat în flăcări să își salveze pacienții

ACTUALIZARE: Incendiul de la Spitalul din Piatra-Neamț, în presa internațională

În incendiul din această seară de la ATI Piatra-Neamț, în care și-au pierdut viața 10 persoane, a suferit arsuri pe o suprafață de 40% și Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de pe secție.

Medicul Denciu care a salvat mai mulți pacienți din al doilea salon afectat de incendiu și care a suferit rănile cele mai grave, face parte dintr-o familie de medici. Soția este ginecolog și au împreună doi copii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma celor mai recente informații puse la dispoziție de autorități, zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Dintre aceștia, doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași.

Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară.

Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: facebook