Unul dintre cei mai periculoși infractori din Neamț, adus în țară

Ioan Anton (45 de ani, din județul Neamț), considerat unul dintre cei mai periculoși infractori români și liderul unei grupări criminale din Irlanda, a fost reținut de polițiști, marți noapte, după ce a fost adus în țară pe aeroportul Otopeni. – anunță Pro TV

Bărbatul, de 45 de ani, zis și „Împăratul”, a fost căutat de anchetatori patru ani, pentru că ar fi ordonat uciderea interlopului Virgil Bușă, tatăl fostului iubit al fiicei lui Adi Minune.

Virgil Bușă a fost urmărit și bătut de subalternii „Împăratului” pentru o reglare de conturi. Acesta a murit, în cele din urmă, la spital.

Ioan Anton conducea în Irlanda o bandă criminală care ar fi exploatat prostituate românce, ar fi perceput taxe de protecție și ar fi spart mai multe bancomate.

În 2019, Tribunalul București a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în lipsă.

foto: Pro TV

Ioan Anton a fost prins de polițiștii din Irlanda în septembrie 2020.

Bărbatul, originar din comuna Botești, județul Neamț, era căutat pentru şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie.

Potrivit Poliției Române, la data de 28 septembrie 2020, un cetățean român, urmărit la nivel național și internațional pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată, a fost depistat de autoritățile judiciare irlandeze.

Acesta a fost depistat în urma cooperării între F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale și F.A.S.T. Irlanda, prin Garda National Bureau of Criminal Investigation, în baza informațiilor obținute de către I.P.J. Neamț – Serviciul de Investigații Criminale.

Împotriva celui în cauză, Tribunalul București – Secția I Penală a emis un mandat de arestare preventivă în anul 2019.

În fapt, în luna aprilie 2014, în timp ce se aflau  pe teritoriul Irlandei, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alți cetățeni români, s-ar fi constituit într-un grup de criminalitate organizată, cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale și ar fi săvârșit acte materiale ale infracțiunilor de şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată.

Mai multe detalii despre crimă AICI și AICI

foto: Antena 3

Bărbat din Neamț, liderul unei grupări infracționale, dat în urmărire (FOTO)