Bărbat din Neamț, unul din cei mai căutaţi români din lume, prins în Irlanda

Un român din categoria „Most Wanted” a fost prins în Irlanda, la un an după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său mandatul de arestare. Bărbatul, originar din comuna Botești, județul Neamț, era căutat pentru şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie.

Este vorba despre celebrul infractor Ioan Anton, cunoscut drept „Împăratul”.

Potrivit Poliției Române, la data de 28 septembrie 2020, un cetățean român, urmărit la nivel național și internațional pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată, a fost depistat de autoritățile judiciare irlandeze.

Acesta a fost depistat în urma cooperării între F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale și F.A.S.T. Irlanda, prin Garda National Bureau of Criminal Investigation, în baza informațiilor obținute de către I.P.J. Neamț – Serviciul de Investigații Criminale.

Împotriva celui în cauză, Tribunalul București – Secția I Penală a emis un mandat de arestare preventivă în anul 2019.

În fapt, în luna aprilie 2014, în timp ce se aflau  pe teritoriul Irlandei, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alți cetățeni români, s-ar fi constituit într-un grup de criminalitate organizată, cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale și ar fi săvârșit acte materiale ale infracțiunilor de şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată.