Puntea de la ștrand se va deschide, cel mai probabil, la alegeri

Puntea pietonală de la Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț se va deschide, cel mai probabil, în perioada alegerilor locale de anul viitor. Asta după ce primarul Andrei Carabelea a declarat că se va scoate, din nou, lucrarea la licitație.

Deși ni s-a promis că puntea de la ștrand va fi deschisă în această vară, se pare că lucrările de reabilitare nu vor începe în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit ziarului Realitatea, primarul Andrei Carabelea a anunţat că puntea va rămâne închisă multe luni de acum încolo şi, mai mult, procedurile de licitaţie pentru refacerea căi de acces vor trebui reluate de la zero.

„Edilul a spus că, săptămâni întregi, s-au purtat discuţii sterile între reprezentanţii proiectantului, ai firmei care ar fi trebuit să facă lucrarea, dirigintele de şantier şi oameni din primărie. Executantul a cerut schimbarea soluţiei tehnice, deoarece nu a găsit un subcontractant pentru livrarea şi apoi montarea cablurilor de rezistenţă, însă proiectantul s-a opus.” – scriu cei de la Realitatea

„Decât să perpetuăm aceste discuţi, oricum fără finalitate, am ajuns la concluzia că mai bine constructorul renunţă la contract. Eventual va fi modificată soluţia tehnică şi, către sfârşitul anului, vom scoate din nou lucrarea la licitaţie“, a spus primarul Andrei Carabelea pentru sursa citată.

Reluarea licitației confirmă sursele celor de la MESAJUL.ro, care scriau că „s-ar dori refacerea licitației cu altă firmă câștigătoare, cu alți bani” (vezi articolul AICI).

Așadar, dacă licitația va fi făcută spre sfârșitul anului, abia la anul vor începe lucrările și, cel mai probabil, pietrenii vor putea traversa puntea abia în toamna anului 2024, în aceeași perioadă când vom avea alegeri locale.

Ca un scurt istoric, în urmă cu 2 ani, în luna august 2021, primarul Andrei Carabelea a luat decizia de a restricționa traficul pe puntea pietonală care face accesul în Ștrandul Municipal la maxim 10 persoane (vezi articol AICI). Decizia a fost luată atunci, ca urmare a surpării balustradei și a unei părți dintr-un trotuar de pe podul peste pârâul Cuiejdi de pe Bd. 9 Mai, din zona Pieței Centrale. (vezi articol AICI)

Anul trecut, în plin sezon estival (iulie 2022), primarul Andrei Carabelea a decis ca puntea să fie închisă definitiv, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. (vezi articol AICI)

În luna februarie, adică în urmă cu trei luni, același edil spunea: „…vara aceasta vom avea o punte ca nouă la ștrand… la vară ne vom putea plimba din nou pe punte…”.

Și la începutul lunii mai, Andrei Carabelea a declarat că speră ca până la finalul lunii august lucrările să fie terminate (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE