Piatra-Neamț: Primăria instituie restricții pe puntea de la ștrand: maximum 10 persoane simultan

Primarul Andrei Carabelea a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a hotărî măsurile imediate ce trebuiesc luate în contextul surpării balustradei și a unei părți dintr-un trotuar de pe podul peste pârâul Cuiejdi de pe Bd. 9 Mai, din zona Pieței Centrale. (vezi articol AICI)

Măsurile care s-au stabilit în acest caz sunt interzicerea circulației pietonale pe acest pod, pentru siguranța pietonilor, și devierea circulației pietonale pe podul din zona bazei sportive VIP și a fabricii de confecții EMA (fostă 8 Martie).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceste măsuri se aplică până ce o expertiză tehnică va confirma siguranța pietonilor.

De asemenea, s-a discutat și despre oportunitatea atenționării populației cu panouri de informare asupra restricționării traficului pe puntea pietonală care face accesul în Ștrandul Municipal la 10 persoane, tocmai pentru siguranța pietonilor și în acest caz, până la obținerea unor concluzii avizate de către experți asupra gradului de degradare în care se află această punte.

„Ambele poduri, atât puntea de la ștrand cât și podul de la Căprioara sunt în condiții destul de avansate de degradare și într-o stare necorespunzătoare.

Am propus astăzi în Comitetul Local pentru Situații de Urgență montarea unui panou de avertizare la puntea de la Ștrand și recomandarea către pietoni să urmărească limitarea unui număr maxim de 10 persoane pe punte.” – a declarat primarul Andrei Carabelea.

Vezi și Piatra-Neamț: Circulație alternativă, pe un sens, pe podul de la Căprioara

PUBLICITATE