Prefectura, CJ și ISJ se implică în mutarea elevilor de la Școala Nr. 5. „Primăria Piatra-Neamț, din nou salvată din zodia incompetenței!”

Motto:Singura șansă ca aceste lucrări să se întâmple este ca ele să se întâmple în mandatul meu și nu exagerez cu nimic când spun asta” – Andrei Carabelea. 

Continuă seria bâlbelor Administrației Carabelea, de data aceasta în învățământul pietrean.

Atenție! Vorbim despre niște proiecte de reabilitare gândite și începute din mandatul fostului primar. Dar cum noua administrație suferă după publicitate, și le-a asumat ca și cum ar fi fost ale ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numai că sunt făcute pe grabă și cu nepricepere, iar gurile rele spun că doar așa se obține mai ușor „parandărătul”.

Dovadă o fac scandalurile apărute în școlile care află pe ultima sută de metri că vor trebui să-și mute elevii la distanțe kilometrice. Părinții sunt, pe bună dreptate, supărați, iar primarul își trimite consilierii la întâlnirile cu ei (exemplu: Școala Nr.4 – video AICI).

Situația scandalurilor din școli nu este nouă. Reamintim că anul trecut, o situație similară s-a întâmplat la grădinița arondată Școlii 3. Au anunțat cu câteva zile înainte de începerea anului școlar și a lucrărilor că spațiile pentru preșcolari sunt indisponibile. (vezi articol AICI)

Elevii de la Școala Nr. 5

Primăria Piatra-Neamț a decis să mute elevii școlii Nr. 5 la alte unități de învățământ. Unii în Corpul B, unii la Colegiul „Gheorghe Asachii” și alții la Grădinița Nr. 12 (vezi articol AICI). Cea mai mare problemă a fost cu elevii claselor Step by step pe care Primăria a decis să-i mute în celălalt capăt al orașului, la Școala din Speranța, lucru care i-a deranjat destul de tare pe părinți, care au solicitat ajutor în alte părți.

Astfel, prefectul județului Neamț, Adrian Niță, împreună cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și cu Florentina Luca-Moise, inspector școlar general, au căutat cea mai potrivită soluție pentru elevii școlii Nr. 5 din Piatra-Neamț: mutarea la Școlile Normale (vezi articol AICI)

Prefectul județului: „Primăria Piatra-Neamț, din nou salvată din zodia incompetenței!

„Elevii Școlii Gimnaziale nr. 5 nu vor mai fi nevoiți să se mute în Speranța, pentru cursurile de la step by step, pentru că școala lor va intra în reparații, ci vor fi relocați, temporar, într-o clădire a Consiliului Județean Neamț, pe strada Gavril Galinescu, la Școlile Normale.

După mult zgomot făcut de conducerea Primăriei Piatra-Neamț, care și în cazul acestui proiect de modernizare a fost „luată prin surprindere”, anunțând că va muta elevi și cadre didactice într-un alt cartier, astăzi, împreună cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și cu Florentina Luca-Moise, inspector școlar general, am găsit soluția cea mai potrivită în cazul de față. Copiii vor studia o perioadă în vecinătatea școlii lor.

Nu este pentru prima dată când autoritățile locale își dovedesc incapacitatea de a gestiona problemele orașului! La fel au făcut și cu grădinița arondată Școlii 3! Au anunțat cu câteva zile înainte de începerea anului școlar și a lucrărilor că spațiile pentru preșcolari sunt indisponibile! Nici atunci nu au fost în stare să alinieze calendarul executării reparațiilor cu cel al cursurilor școlare și au creat disconfort pentru copii și părinți!

Îmi pare foarte rău că există aceste dovezi clare de amatorism la Primăria Piatra-Neamț!” – a fost mesajul lui Adrian Niță, prefectul județului Neamț

Inspectorul Școlar General: „Soluții există, trebuie doar să vrei!”

„Am primit o serie de sesizări din partea părinților elevilor de la clasele de step-by-step ale Școlii Generale nr. 5, care își exprimau nemulțumirea față de decizia Primăriei de a muta elevii în cartierul Speranța, pe perioada renovării școlii lor. O decizie care „te dă peste cap”, cum spune un părinte, pentru că fiecare familie are ritmul ei, programul ei, rutina ei de zi cu zi.

Am căutat soluții cu prefectul județului și cu președintele Consiliului Județean și pot să vă anunț că am găsit atât înțelegere, cât mai ales o soluție: copiii vor face cursuri tot în cartierul Dărmănești, într-o clădire ce aparține Consiliului Județean Neamț – Școlile Normale. Nu va mai fi nevoie de transport spre cartierul Speranța „asigurat de Primărie, cu sprijinul Poliției Locale”, cu costuri și demersuri stresante pentru copii și părinți.

Nu neagă nimeni că e nevoie de investiții în școlile din oraș. Dar, așa cum am mai spus, aceste investiții ar trebui să presupună construcții noi, extinderi de corpuri de clădiri, astfel încât să putem asigura un proces educațional adaptat cifrei de școlarizare.

Este penibil să anunțăm cu surle și trâmbițe că schimbăm tâmplăria existentă cu una de aluminiu sau că montăm instalații antiefracție … Și cred sincer că oamenii din Piatra-Neamț merită mai mult respect decât să li se spună, de către domnul primar, și citez: „Singura șansă ca aceste lucrări să se întâmple este ca ele să se întâmple în mandatul meu și nu exagerez cu nimic când spun asta”… Dacă ar exista un premiu pentru narcisim, am avea candidatul ideal!

Mă bucur că am putut rezolva o problemă reală a atâtor părinți și vreau să mulțumesc președintelui Consiliului Județean pentru suport! Vreau să îi asigur pe părinți și elevi că, atât cât îmi permite legea, caut soluții și rezolvări la orice problemă pe care o au.” – a transmis Florentina Moise, inspectorul școlar general.

Președintele Consiliului Județean: „Copiii nu trebuie să sufere din cauza unor autorități delasatoare!”

„Astăzi am mers, împreună cu prefectul Adrian Niță, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț – profesor Florentina Luca-Moise, și cu directorul Școlii Gimnaziale nr. 5 Piatra-Neamț, în clădirea pe care Consiliul Județean o deține la Școlile Normale și am căutat un spațiu potrivit în care să fie mutați unii dintre elevii de la Școala 5, pe perioada efectuării unor lucrări de modernizare a imobilului în care studiază acum.

Mai mulți părinți ai elevilor de la Școala 5, îngrijorați când au auzit că trebuie să își mute copiii prin cartierul Speranța, pentru a putea participa la cursuri, pentru că în sălile de clasă în care învață în prezent urmează a se face lucrări de reparații, mi-au scris și m-au căutat personal, cerându-mi ajutorul.

Nu puteam sta indiferent față de această situație și nici accepta să fie o asemenea bătaie de joc la adresa unor copii care și așa au destule pe cap în zilele de cursuri și am identificat un spațiu propice derulării actului educațional, în clădirea de la Școlile Normale.

Zilele următoare vom pune la dispoziția Primăriei Piatra-Neamț spațiile respective, astfel încât să se poată face pregătirea mutării.

Îmi pare foarte rău că atât elevii cât și părinții lor și cadrele didactice care predau la Școala 5 au fost supuși unui stres inutil de către conducerea Primăriei Piatra-Neamț, care a anunțat din scurt că urmează modernizarea unității de învățământ, fără a vedea „în perspectivă“ cum se implementează acest proiect. Așa că s-au trezit copiii și adulții că aproape de pe o zi pe alta nu mai au unde învăța.

Mă bucur că am găsit această soluție și că nu va suferi nimeni din cauza indiferenței cu care Primăria Piatra-Neamț tratează lucrurile serioase!” – este mesajul transmis de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

PUBLICITATE