150 de preșcolari din Piatra-Neamț riscă să nu poată începe noul an școlar în condiții optime

150 de preșcolari din Piatra-Neamț riscă să nu poată începe noul an școlar în condiții optime din cauza lipsei spațiului de învățare.

Părinții a 150 de copii care ar fi trebuit ca din septembrie să înceapă noul an școlar la Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Piatra-Neamț (care aparține Școlii Nr. 3), au aflat de puțin timp că nu își mai pot duce copiii la grădiniță pentru că unitatea de învățământ a intrat într-un proces de reabilitare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai mulți părinți s-au prezentat joi, 25 august, la ședința de Consiliu Local unde au expus primarului și consilierilor locali problema.

Răspunsul primarului a fost că ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat deja, iar lucrarea, fiind pe fonduri europene, nu se poate amâna.

Totodată, primarul Andrei Carabelea le-a oferit și o soluție – mutarea copiilor la Colegiul „Gh. Cartianu” – pe care părinții nu au putut-o accepta din mai multe motive:
– pentru preșcolari este nevoie de un anumit confort și de condiții speciale
– au nevoie de bloc alimentar (sau o sală de mese), paturi pentru dormit
– băile pentru preșcolari sunt diferite față de cele de școală/liceu
– distanța pe care trebuie să o parcurgă de la locuință până la Colegiul „Gh. Cartianu”
– etc.

Discuțiile ar fi trebuit să continue în această dimineață, când primarul Andrei Carabelea i-a chemat pe părinți la Primărie pentru a găsi o altă rezolvare, dar nu s-a mai prezentat la întâlnire, fiind înlocuit de city-manager.

„Nu ni s-a comunicat niciodată o locație alternativă până săptămâna trecută. S-au căutat soluții, singura identificată fiind niște săli de la internatul Colegiului „Gh. Cartianu”.

O altă aternativă care s-a luat în calcul a fost Școala Nr. 3, dar o grădiniță cu program prelungit necesită paturi pentru dormit și bloc alimentar. În plus, pentru preșcolari sunt băi speciale.” – ne-a declarat unul dintre părinți.

Acesta ne-a mai spus că din luna mai se știa că Grădinița Nr. 2 intră într-un program de reabilitare.

S-a întârziat începerea lucrărilor pe motivul că Primăria nu a făcut o achiziție separată de servicii de dirigenție de șantier.

Părinții știau că cele 3 luni de vară însemnau amenajarea interioară și a blocului alimentar, iar restul lucrărilor (în principal lucrări pe exterior) se puteau face cu toți copiii în grădiniță.

În schimb, ei tocmai au aflat că cei 150 de copii nu vor mai merge la Grădinița Nr. 2.

Din păcate pentru pietreni, o astfel de problemă se va putea repeta și pentru celelalte școli/grădinițe care intră în reabilitare.

PUBLICITATE