Neamț: Retrospectiva anului 2018. Știrile care au marcat județul Neamț

Anul 2018 a fost marcat de cel mai grav accident, ca număr de victime, din ultimii 30 de ani. Accidentul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, după ce un microbuz cu 10 persoane a plonjat de pe un pod și a ajuns în canalul de aducțiune al râului Bistrița, în zona podului de la Viișoara (comuna Alexandru cel Bun). Nouă persoane au murit în în ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Autorităţile din judeţul Neamţ au activat planul roşu de intervenţie și în cazul unui incident petrecut duminică (15 iulie), în jurul orei 20:00, la o nuntă organizată la pensiunea Vânătorul din localitatea Durău, 18 persoane participante la eveniment având de suferit în urma ruperii balustradei de la terasa unităţii. (vezi articolul – AICI)

În 2018, viiturile au făcut pagube substanţiale fiind afectate sute de gospodării, dar şi infrastructura rutieră în mai multe localităţi. De asemenea, două persoane au decedat la începutul lunii iulie în urma inundaţiilor: un bărbat de 48 ani, din Gârcina şi un bărbat de 58 ani din Căciuleşti.

În ultima zi a lunii octombrie, o explozie puternică a avut loc la un bloc (D5, scara B) din municipiul Piatra-Neamț (pe strada Dimitrie Leonida). Numărul victimelor care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență a fost de 3 persoane. (vezi articolul – AICI) Alexandru, tânărul de 28 de ani care a fost ars în explozia din Piatra-Neamţ a murit pe 8 noiembrie. (vezi articolul – AICI)

În plan politic, știrea anului 2018 a fost reținerea și arestarea preventivă a președintelui CJ Neamț, șeful PSD Neamț, Ionel Arsene. Pe 29 ianuarie, Ionel Arsene, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de judecătorii Curţii de Apel Bacău, fiind acuzat de trafic de influenţă. (vezi articolul – AICI). După cele 30 de zile de arest preventiv, Ionel Arsene a fost pus sub control judiciar (până la sfârșitul lunii iunie, când magistraţii Curţii de Apel Bacău au decis revocarea măsurii controlului judiciar), dar, totodată, a fost acuzat de procurorii DNA de o nouă faptă de trafic de influenţă.

PUBLICITATE