Bilanț cutremurător: 9 morți în accidentul din Neamț. Vezi ultimele date despre victime

Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, după ce un microbuz cu 10 prsoane a plonjat de pe un pod și a ajuns în canalul de aducțiune al râului Bistrița, în zona podului de la Viișoara (comuna Alexandru cel Bun).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Accidentul cu nouă morți din Neamț, suprins de o cameră de supraveghere

Accidentul s-a produs la ora 00:53 iar câteva minute mai târziu, în urma apelului la „112” a fost activat planul roșu. Apelul a fost dat de șoferul unui alt microbuz care circula în spate, cele două venind în tandem de la Arad, cu mai mulți colegi de muncă de la aceeași firmă unde lucrau ca muncitori forestieri și se deplasau spre Săvinești și Podoleni. (vezi articolul – AICI)

Un singur om a reușit sa iasă înainte ca microbuzul să se scufunde. Prima ambulanță l-a dus la spital în stare de șoc. Era pasager pe unul din locurile din față. Conform ultimelor informații, supraviețuitorul are o plagă la nivelul scalpului și este stabil.

Vezi și Mărturia singurului supraviețuitor al accidentului tragic din Neamț, soldat cu nouă morți

Azi-noapte, din cele 9 persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar 7, însă în ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate.

S-au continuat căutările cu scafandri şi bărci pneumatice. Acolo, apa are o adâncime de 7 metri. S-au mai solicitat scafandri de la ISU Suceava și Botoșani, pentru continuarea căutarilor. – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În jurul orei 8:30, scafandrii au recuperat una din cele două persoane date dispărute. Recuperarea s-a făcut de un echipaj de cautare cu barca, cu ajutorul căngii. În jurul orei 9:00, a fost găsită și ultima persoană, tot cu ajutorul căngii.

Conform primelor date oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, conducătorul autoutilitarei (și propietarul mașinii) este un tânăr de 25 de ani din Săvinești. Singura persoană care a reușit să se salveze este un tânăr de 22 de ani din Podoleni.

Celelalte victime sunt:
– bărbat de 32 de ani din Săvinești
– bărbat de 26 de ani din Podoleni
– bărbat de 45 de ani din Făurei
– bărbat de 17 de ani din Făurei
– bărbat de 27 de ani din Făurei
– bărbat de 19 de ani din Făurei
– bărbat de 45 de ani din Bârgăoani
– bărbat de 19 de ani din Deleni (Iași)

Din primele cercetări efectuate la faţa locului reiese că o explozie a unui pneu sau alte probleme tehnice au dus la producerea accidentului rutier. Microbuzul care transporta muncitorii era unul improvizat, în loc de banchete, oamenii stăteau pe nişte bănci improvizate din lemn. Niciunul nu avea centură de siguranţă.

Vezi imagini VIDEO și FOTO de la tragedie – AICI

PUBLICITATE