Neamț: A fost stabilită cauza exploziei din Piatra-Neamț

Articolul continuă după anunț

A fost stabilită cauza care a produs explozia de astăzi, 31 octombrie, la un bloc din Piatra-Neamț. Conform ISU Neamț, cauza exploziei (provocată de un întrerupător) ar fi o acumulare de gaz metan.

Se pare că explozia ar fi avut loc atât la apartamentul de la etajul III cât și la cel de la etajul IV, posibil ca acumularea de gaz să se fi extins și la apartamentul superior. 

Vezi și Neamț: 17 apartamente, afectate de explozie. Toți locatarii au fost evacuați

Reamintim că o explozie puternică a avut loc astăzi, 31 octombrie, în jurul orei 13:45, la un bloc (D5, scara B) din municipiul Piatra-Neamț (pe strada Dimitrie Leonida). Incendiul a fost lichidat la ora 16:00.

Conform Inpectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, la fața locului s-au deplasat 3 ofițeri, un maistru militar și 25 de subofițeri cu 5 autospeciale de stingere, două autoscări speciale pentru salvarea de la înălțime, 3 echipaje SMURD, un camion de intervenție, o descarcerare. Pe lângă echipajele ISU Neamț, la fața locului s-au deplasat și 3 echipaje al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț dar și echipaje al Poliției.

Conform SAJ Neamț, numărul victimelor care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență a fost de 3 persoane. Pe lângă acestea, medicii au interveni pentru a acorda îngrijiri medicale altor 3 persoane, care au suferit atacuri de panică, dar fără a fi nevoie de transportul acestora la spital.

Dintre victimele transportate la spital, un tânăr de 29 de ani se află în stare foarte gravă (arsuri pe 70% din suprafața corpului) și a fost transferat, cu ambulanța, la Iași (vezi articolul – AICI). O altă victimă este o femeie de 35 de ani, care a inhalat fum și care va rămâne sub observație la spital, iar cea de-a treia victimă transportată la spital a suferit un atac de panică.

În momentul de față, la locul intervenției se cercetează pagubele produse. Din primele informații, mai grav au fost afectate două apartamente (unul de la etajul III și unul de la etajul IV) și acoperișul. Coform unor surse, se pare că alte 10 apartamente au mai fost afectate de explozie (geamuri sparte de fluxul exploziei).