Ipocrizia consilierului PSD, Victor Marghidan: „În fugă” spre deschiderea Pieței Centrale

Zilele trecute scriam de ipocrizia celor de la PSD Piatra-Neamț legat de subiectul Piața Centrală. Reamintim că a fost nevoie de șapte luni de zile, de presiuni publice, de nouă ședințe de Consiliu Local ca să înțeleagă și consilierii locali de la PSD și ALDE ca Piața Centrala din Piatra-Neamț trebuie deschisă mai repede (vezi articol – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ei bine, la scurt timp după ce au părăsit ședința, cei de la PSD au trimis un comunicat în care susțin că ei au propus această variantă, deși proiectul aparține primarului Dragoș Chitic și că „această propunere a fost făcută de grupul consilierilor locali PSD şi ALDE cu multe luni în urmă.”

Mai mult, aflăm că după ce a votat să fie ținută închisă atâta timp, consilierul PSD, Victor Marghidan, o vrea deschisă mai repede. Poate doar declarativ (prin sau cu „trompete”), că la nivelul de fapte, lucrurile stau altfel:

Ipocrizia consilierului PSD, Victor Marghidan.

În urmă cu 7 luni, la sediul PSD a avut loc o conferință de presă la care a participat și liderul de grup al consilierilor PSD, Victor Marghidan. Erau încă vremurile în care nu se bănuia că o firmă prietenă cu șeful PSD Neamț, Ionel Arsene, vrea să preia Piața, așa că declarațiile publice concluzionau că: Pentru administrarea pieței, trebuie procedură de licitaţie publică şi nu prin încredinţare directă oricăreia dintre societăţile primăriei. (vezi articol – AICI)
Cu alte cuvinte, n-am auzit nicio propunere ca Piața să ajungă la Primărie așa cum s-au lăudat, zilele trecute, cei de la PSD. 

Oricum, informația că o firmă prietenă a șefului PSD Ionel Arsene își dorește piața (vezi articol – AICI), a căzut ca un plumb în picioarele celor de la PSD. Pe de o parte nu se pot opune ca primăria să administreze Piața în mod direct, dar nici n-ar vrea să stea în calea întereselor prietenilor de afaceri ai lui Ionel Arsene.

Dacă până acum orice acțiune a consilierilor PSD care viza Piața Centrală putea fi pusă pe seama unui joc politic, acum că s-a dovedit un presupus interes al președintelui PSD Neamț pentru firma „prietenă” în a administra piața, fiecare vot al celor din PSD poate fi considerat de anumite organe de anchetă drept „favorizare”.

Nota bene:

Consilierul PSD, Victor Marghidan, a devenit celebru după ce a avut o declarație surprinzătoare atunci când vota împotriva scăderii prețului la parcări: „nu trebuie să beneficieze pietrenii în detrimentul unei societăți a Consiliului Local.”. (vezi articol – AICI)

PUBLICITATE