Partenerii de afaceri ai șefului PSD, Ionel Arsene, țin Piața închisă. Detalii incredibile

La scurt timp după ce redacția stiri-neamt.ro făcea public, alături de un cotidian local, legătura dintre președintele PSD Neamț și firma care a contestat și blocat deschiderea Pieței Centrale din Piatra-Neamț (vezi articolul – AICI), Ionel Arsene recunoaște acest lucru fără nicio problemă și confirmă că între el și patronul firmei există o relație de prietenie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În plus, întrebat despre firma care a contestat și, astfel, blocat deschiderea pieței, Ionel Arsene răspunde cinic: ”nu pot decât să-i felicit…”. Mai mult decât atât, Ionel Arsene afirmă cu tărie că piața trebuie administrată de oricine altcineva, în afară de Uban SA, cea care a și câștigat procedura de licitație.

Este periculos și la limita legii ca un președinte de Consiliu Județean să intervină fie și la nivel declarativ, într-o competiție de licitație publică, să atace o societate care a câștigat licitația și să felicite o altă societate, apropiată de domnia sa, care a contestat procedura. Iar ca să feliciți o societate care ar putea ține piața închisă până în 2019, deja e penibil.

Punând cap la cap voturile împotriva deschiderii pieței, a celor din PSD și ALDE, apariția în joc a societății RALCO Team, unde acționarii sunt prieteni apropiați de liderul PSD Ionel Arsene și ultimile declarații ale acestuia, devine tot mai clar că există un interes la mijloc.

Și ca să vedeți că famila Arsene nu a fost doar în concedii și revelioane cu familia lui Costel și Raluca Niculae (SC Ralco Team) și nu sunt doar „prieteni dragi” (așa cum declara Ionel Arsene despre ei pe Facebook – vezi foto) iar legătura dintre ei este destul de strânsă, conform atacul.ro, soția lui Ionel Arsene deține 50% dintr-o societate comercială împreună cu Raluca Niculae, nimeni alta decât patroana firmei care și-a dorit Piața Centrală și a contestat licitația.

Ba mai mult, în urmă cu 9 luni, într-un publicație națională au apărut informații cu privire la o întâlnire de taină, dintre Ionel Arsene, premierul Grindeanu și alte câteva persoane, într-un restaurant din București. În imaginile făcute publice de CanCan apare și Costel (numit de sursă: Costel „Pensatul” – finul lui Ionel Arsene – detine o piata si un service in Bucuresti si este „omul de casa” al lui Arsene.)
Făcând o paranteză, dacă la nivel central liderii PSD au trecut Balta Belina direct la socetatea TelDrum, credeți că anumiți lideri politici se încurcă de o piață centrală?

Realitatea este următoarea: un municipiu cu 100.000 locuitori nu poate beneficia de deschiderea Pieței Centrale din cauza unor interese, ale unora. Nu spunem care și cine, dar sunt ușor de identificat personajele.

Subiectul a fost dezbătut și de primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, într-o conferință de presă. Conform declarațiilor primarului, faptul că PSD blochează deschiderea pieței ar putea avea două cauze posibile:
– o luptă politică în care PSD încearcă să arunce în sarcina primarului PNL faptul că Piața Centrală stă închisă
– există interesul unora de a favoriza o anumită firmă pentru a prelua obiectivul

Legat de ultima cauză, articolele care au scos la iveală legăturile dintre firma care a participat și contestat licitația pentru deschiderea Pieței Centrale și liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, ar putea face obiectul unor posibile fapte de corupție.

Daca cei de la PSD și ALDE nu înteleg nici în al doisprezecelea ceas că au fost votați de cetățenii acestui oraș pentru a le reprezenta interesele, vă anunț că voi considera că atitudinea lor se datorează unui interes personal sau de grup și voi informa și instituții ale statului care cercetează posibile fapte de corupție.

Solicit instituțiilor cu atribuțiuni să se autosesizeze în urma articolelor apărute în presa locală (n.r. – cele legate de legăturile dintre Ionel Arsene și firma care a participat și a contestat licitația). Orice persoană de bună credință care a urmărit cu atenție timp de 7 luni subiectul „Piața Centrală” este îndreptățită să aibă suspiciuni rezonabile privind săvârșirea unor posibile fapte de corupție. – a declarat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE