Piatra-Neamț: După presiunea publică, PSD a cedat. Piața a trecut temporar la primărie

Piața Centrală din Piatra-Neamț va putea fi inaugurată la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie 2017. Așa au decis consilierii locali în ședința de astăzi, 6 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce publicația noastră alături de alte ziare din Neamț au scos la iveală prieteniile și relațiile de afaceri între liderul PSD Neamț, Ionel Arsene și firma care-și dorea Piața și care a contestat licitația (vezi articolele – AICI și AICI), primarul Dragoș Chitic a propus două proiecte de hotărâre prin care, administrarea Pieței, până la soluționarea contestației, să fie făcută de Urban sau de Primărie.

Astfel, în ședința de Consiliul Local de astăzi, 6 octombrie, consilierii PSD au votat pentru cea de-a doua variantă: Administrarea Pieței Centrale să fie făcută de primărie până la contestarea licitației. Această variantă va ține Piața închisă pentru mai mult timp decât cea prin care trebuia să fie preluată de Urban dar bine că, în sfârșit, după 7 luni, cei de la PSD au votat o variantă de deschidere a obiectivului.

Acum, primăria va avea de adoptat regulamentul de organizare și funcționare pentru administrarea pieței, va construi un compartiment de specialitate, va obține avizele de funcționare și sperăm ca până la începutul lunii decembrie să fie demarate procedurile de închiriere a spațiilor și să avem Piața Centrală deschisă.

ACTUALIZARE: „A fost nevoie de șapte luni de zile, de presiuni publice, de nouă ședințe de Consiliu Local ca să înțeleagă și consilierii locali de la PSD și ALDE ca Piața Centrala din Piatra-Neamț trebuie deschisă. După articolele din presa locală care au demascat intenția PSD de a atribui piața prietenilor de familie și asociaților de afaceri ale liderilor social democrați, astăzi au aprobat în sfârșit o variantă propusă de mine care ar putea duce la deschiderea pieței până la începutul lunii decembrie.
După votul favorabil de astăzi din Consiliul Local voi mobiliza la maxim toți factorii responsabili pentru deschiderea cât mai rapidă a pieței. Trebuie respectați toți pașii procedurali legali dar am convingerea că printr-un efort comun vom reuși să deschidem Piața Centrala până in luna decembrie și să oferim pietrenilor o bucurie de sărbători.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

Nota Bene: 

Ipocrizia PSD nu are limite!
La scurt timp după ce au părăsit ședința, cei de la PSD au trimis un comunicat în care susțin că ei au propus această variantă, deși proiectul aparține primarului Dragoș Chitic și că „această propunere a fost făcută de grupul consilierilor locali PSD şi ALDE cu multe luni în urmă.”
Trebuie să ai mare tupeu să declari așa ceva în condițiile în care niciodată nu au ieșit public cu această variantă și singurul gest făcut de aceștia, de fiecare dată când votau împotriva deschiderii Pieței, a fost să ridice din umeri. Este clar că dacă Piața nu a ajuns la o firmă prietenă a lui Ionel Arsene, PSD nu știe să piardă și încearcă să manipuleze opinia publică. Mai rămâne să-i vedem la inaugurare susținând că tot ei au făcut tot posibilul ca obiectivul să fie deschis. Rușine PSD!

PUBLICITATE