În sfârșit! Au început lucrările la puntea de la Ștrand

Primăria Piatra-Neamț a anunțat, în sfârșit, că lucrările la puntea de la Ștrand au demarat.

„Zilele acestea au demarat lucrările de reabilitare și consolidare a punții pietonale de acces în Ștrandul Municipal, prin care vor fi remediate mai multe defecte ale pasaralei, care puneau în pericol siguranța trecătorilor și care au reprezentat și motivul pentru care puntea a fost închisă.

La finalul reparațiilor, puntea va fi adusă la o stare tehnică corespunzătoare pentru circulația pietonală. 

Le reamintim cetățenilor că accesul pe punte este interzis pe perioada desfășurării lucrărilor!

Odată cu începerea șantierului, pietonii care încearcă să traverseze puntea își pun în pericol propria siguranță și fac acest lucru pe propria răspundere.” – se arată în comunicatul Primăriei Piatra-Neamț

Ca un scurt istoric, în urmă cu 2 ani, în vara anului 2021, primarul Andrei Carabelea a luat decizia de a restricționa traficul pe puntea pietonală care face accesul în Ștrandul Municipal la maxim 10 persoane (vezi articol AICI).

Anul trecut, în plin sezon estival (iulie 2022), primarul Andrei Carabelea a decis ca puntea să fie închisă definitiv, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. (vezi articol AICI)

În luna februarie, anul acesta, același edil spunea: „…vara aceasta vom avea o punte ca nouă la ștrand… la vară ne vom putea plimba din nou pe punte…”.

În luna mai, tot primarul Carabelea anunța că puntea va rămâne închisă multe luni de acum încolo şi, mai mult, procedurile de licitaţie pentru refacerea căi de acces vor trebui reluate de la zero. (vezi articol AICI)

La acest moment, nu știm exact când se vor termina lucrările (în cel mai optimist scenariu, la toamnă) dar este clar că nici vara aceasta pietrenii nu vor putea traversa Bistrița prin cartierul Precista. Asta înseamnă administrație competentă…

PUBLICITATE