Consiliul Județean Neamț are un nou președinte și un nou vicepreședinte

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ion Asaftei, a fost ales, astăzi, președinte interimar al CJ Neamț după încetarea mandatului lui Ionel Arsene. Tot astăzi, a fost ales și noul vicepreședinte, în persoana consilierului județean PSD, Adrian Păduraru.

17 consilieri județeni din coaliția majoritară și 2 consilieri aleși pe listele PNL au convocat, astăzi, 17 martie, începând cu ora 14:00, o ședință „de îndată” pentru alegerea noului președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, după ordinul prefectului de ieri, 16 martie (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Noua conducere a CJ Neamț a fost votată astfel:

  • Ion Asaftei a fost ales președinte interimar al Consiliului Județean Neamț (20 de voturi pentru)
  • Răducu-Adrian Păduraru a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț (20 de voturi pentru)

„Mulțumesc colegilor din Consiliul Județean, aparatul tehnic, pentru modul în care a organizat această ședință și colegilor mei de la PSD, PMP, Pro România, PUSL și ALDE pentru votul exprimat astăzi. Acest vot înseamnă un vot de deschidere, un vot care înseamnă mult în sensul în care pe mine mă obligă să fiu un om deschis față de cei care m-au votat și față de cei care nu m-au votat. Noi cei din coaliție avem un singur gând, să realizăm dezvoltarea și modernizarea județului Neamț. Să-l înfrumusețăm.” – a spus Ion Asaftei după ce a fost ales.

Ion Asaftei a candidat la alegerile din 2020 din partea ALDE Neamț (partid pe care-l conduce), alături de PSD și PUSL, în Alianța electorală „Alianța pentru modernizarea Neamțului”.

Acesta a mai fost vicepreședinte al CJ Neamț în perioada 2016-2020.

PUBLICITATE