Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț. Cel puțin 7 persoane au murit (Cod ROȘU)

Vezi și Neamț: Vezi ce amendă a primit firma pentru care lucrau cele 10 victime ale accidentului de la Viișoara

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Neamţ: Ajutoare financiare şi materiale pentru familiile celor 9 victime ale accidentului din Viişoara

Vezi și Neamț: Verdict în cazul morţii celor 9 bărbaţi, la Viişoara. Toţi au pierit din aceeaşi cauză

Vezi și Noi detalii despre accidentul din Neamț. Şoferul microbuzului fusese condamnat pentru crimă

Vezi și ANIMAȚIE GRAFICĂ. Vezi cum s-a produs accidentul din Neamț, în care au murit 9 oameni

Vezi și Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în accidentul din Neamț

Vezi și Conferință de presă la Prefectură pe tema accidentului cu nouă morți din Neamț

Vezi și Accidentul cu nouă morți din Neamț, suprins de o cameră de supraveghere

Vezi și Mărturia singurului supraviețuitor al accidentului tragic din Neamț, soldat cu nouă morți

Vezi și Bilanț cutremurător: 9 morți în accidentul din Neamț. Vezi ultimele date despre victime

Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, după ce un microbuz cu mai multe persoane a plonjat de pe un pod și a ajuns în canalul de aducțiune al râului Bistrița, în zona podului de la Viișoara (comuna Alexandru cel Bun).

S-a instituit imediat Cod roșu de intervenție iar la fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje ale pompierilor militari. O singură persoană a reușit să se salveze și a ajuns la spital. Microbuzul a fost căutat cu scafandrii și a fost adus la suprafața după două ore. Din păcate ceilalți pasageri nu au supraviețuit.

Din primele informații, accidentul s-a produs la ora 00:53 iar câteva minute mai târziu, în urma apelului la „112” a fost activat planul roșu. Apelul a fost dat de șoferul unui alt microbuz care circula în spate, cele două venind în tandem de la Arad, cu mai mulți colegi de muncă de la aceeași firmă unde lucrau ca muncitori forestieri.

Urmau să ajungă în localitatea Săvinești, mai aveau 20 de km până acasă. Pe podul din localitatea Viișoara, primul microbuz a scăpat de sub control și a trecut prin parapet plonjând în canalul de aducțiune al râului Bistrița. Șoferul din spate susține că ar fi văzut o scânteie la una dintre roți și ar fi posibil să se fi produs o explozie.

Un singur om a reușit sa iasă înainte ca microbuzul să se scufunde. Prima ambulanță l-a dus la spital în stare de șoc. Era pasager pe unul din locurile din față.

La locul tragediei a avut loc o adevarata desfășurare de forte. Zeci de pompieri, cadre medicale, polițiști și scafandri au încercat imposibilul. După o oră, scafandrii au găsit microbuzul și au scos încă o victima care era agățată de mașină. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare dar, din păcate, fără rezultat.

După mai bine de două ore microbuzul a fost scos, în mașină fiind găsite alte 6 persoane, în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare dar fără rezultat.

Pentru că există și informația ca în microbuz erau 10 persoane, echipajele de intervenție continuă căutările.

Primele date arată ca victimele teribilului accident ar avea între 17 și 40 de ani. Mașina în care se aflau nu era destinată transportului de persoane.

Din păcate asistăm la un moment nu tocmai fericit. În urma unei sesizări la „112”, în jur de ora 00:48, s-a declanșat această operațiune. Inițial, inspectorul general de la ISU m-a anunțat, iar fiind vorba de numărul victimelor, am considerat oportun să declanțăm Cod roșu. În aproximativ 10 minute s-au deplasat aici foarte multe forțe: scafandri, reprezentanți ISU, ofițeri, subofițeri, polițiști și comandantul adjunct al IPJ, avem oameni și personal specializat de la Spital, Ambulanță, Colegiul Psihologilor (pentru familiile victimelor). Se va proceda la identificarea victimelor. Din ce a delcarat supraviețuitorul ar fi vorba de 10 persoane. Până acum s-au identificat 8. Urmează să vedem exact situația, informațiile fiind ușor contradictorii.” – a declarat prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

PUBLICITATE