Ceahlăul, remiză cu Foresta Suceava. Urmează meciul de la Piatra-Neamț

Ceahlăul Piatra-Neamț a remizat sâmbătă, 3 iunie, cu Foresta Suceava în manșa tur a finalei barajului pentru promovare în Liga a II-a. 

Cele două echipe remizat 0-0 (0-0 pauză) în duelul de pe stadionul Areni unde peste 3.000 de oameni au asistat la meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Returul va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30 pe stadionul municipal din Piatra-Neamț.

Reamintim că pentru meciul de la Piatra-Neamț, primarul municipiului Suceava a promis că va pune la dispoziția suporterilor, gratuit, 10 mijloace de transport.


Foresta Suceava – Cel mai mare buget din Liga a III-a

Echipa suceveană are cel mai mare buget din Liga a III-a, după cum a declarat primarul municipiului Suceava, încă de anul trecut.

Foresta, deși nu este echipa municipiului Suceava, se bucură de tot sprijinul administrației locale prin finanțările nerambursabile pe care le primesc.

Astfel, anul trecut a avut un buget de 2,5 milioane de lei, iar anul acesta, în luna aprilie, primăria municipiului Suceava a anunțat că susține cu 3 milioane de lei echipa de fotbal local Foresta Suceava, pentru a pune umărul la promovarea în Liga secundă.

Prezent la meciul de ieri, primarul Ion Lungu a promis că pentru deplasarea de la Piatra-Neamț municipalitatea va pune la dispoziția suporterilor, gratuit, 10 mijloace de transport.

„Felicitări Foresta ! Felicitări Dorin Goian! Mulțumesc spectatorilor care au fost prezenți la meci. Finala de promovare în Liga 2 o vom juca cu Ceahlăul Piatra Neamț, primul meci fiind acasă, sâmbătă 3.06.2023. Fac apel la suporteri să vină în număr cât mai mare pe Stadionul Areni și să susținem echipa noastră. Pentru returul de la Piatra Neamț, primăria va pune la dispoziție 10 autobuze pentru suporterii care vor să însoțească echipa în meciul retur de miercuri 7.06.2023. HAI FORESTA! PROMOVĂM!”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Ceahlăul Piatra-Neamț – Ultima șansă

ACSM Ceahlăul Piatra-Neamț a început în urmă cu câțiva ani un nou parcurs, din ultima ligă, ajungând astăzi cu speranțe mari de evolua în Liga a III-a.

Echipa fanion a municipiului Piatra-Neamț a trecut prin mai multe epidoade care au făcut-o să semene tot mai mult ca un copil care este părăsit de ambii părinți. Au fost momente când atât sponsorii principali cât și Primăria nu au arătat dorința de susținere a echipei.

Episodul din luna aprilie, în care reprezentanții primăriei nu au permis echipei să se antreneze pe stadion din cauza unui datorii modice (18.000 lei), a arătat cât de mult municipalitatea își dorește să sprijine fenomenul sportiv. (vezi articol AICI)

Să nu mai vorbim de faptul că ACSM Ceahlăul plătește primăriei municipiului o chirie pentru utilizarea suprafeței de joc și a stadionului în întregime. În schimb, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Andrei Carabelea și care va fi votat pe 30 mai, prevede alocarea a peste 2.000.000 de lei pentru înlocuirea pistei de atletism pe stadion.

Nici sponsorii nu au fost mereu „trup și suflet” lângă echipă. Să ne amintim că Anton Măzărianu, proprietarul companiei Comes și principal finanțator al echipei Ceahlăul, a fost în discuții cu patronul clubului de primă ligă FC Botoșani, pentru a susține echipa lor. (vezi articol AICI)

Astăzi, echipa se află, în continuare, în pragul falimentului. Inclusiv Primăria și finanțatorul echipei se află în masa credală (vezi dosarul AICI), iar finala barajului pentru promovare poate fi decisivă pentru viitorul echipei.

PUBLICITATE