FCM Ceahlăul Piatra-Neamț se îndreaptă spre faliment! Sponsorul principal vrea să plece la Botoșani

FCM Ceahlăul Piatra-Neamț se îndreaptă spre faliment! Primăria nu sprijină echipa, iar sponsorul principal vrea să plece la Botoșani.

În anul 2016 am avut o speranță, când câțiva oameni de afaceri, sprijiniți de primărie, au preluat destinele tinerei echipe de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anul 2022 se pare că vine cu vești triste pentru iubitorii sportului din Piatra-Neamț. Echipa fanion a orașului este în pragul falimentului datorită datoriilor și pentru faptul că primăria nu ajută deloc așa cum se întâmpla în anii din urmă. – notează MESAJUL.ro

Presa din Suceava anunță că Clubul de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț, aflat în Liga a III-a, a ajuns în pragul falimentului din cauza datoriilor de jumătate de milion de euro.

Dosarul este deschis la Tribunalul Neamț, iar în cel mai pesimist scenariu, echipa s-ar putea desființa în următoarele săptămâni, chiar înainte de pauza competițională din iarnă.

Anton Măzărianu, proprietarul companiei Comes și principal finanțator al echipei Ceahlăul, a recunoscut că este deja în discuții cu Valeriu Iftime, patronul clubului de primă ligă FC Botoșani.

Astăzi, 15 octombrie, la aceeași oră la care Ceahlăul avea meci cu Bucovina Rădăuți, Măzărianu se afla la Botoșani, la partida gazdelor cu U Craiova 1948. (vezi foto)

foto: Gelu Crăcană

Într-un interviu acordat lui Gelu Crăcană, finanțatorul principal al echipei de fotbal a vorbit despre faptul că primăria municipiului Piatra-Neamț nu ajută deloc clubul sportiv:

  • Gelu Crăcană: L-ați avut astăzi, lângă dvs, pe domnul primar. Bănuiesc că e pentru prima oară în campionatul ăsta.
  • Anton Măzăreanu: În campionatul acesta, da!
  • Gelu Crăcană: Ce discuții ați avut legat de fotbal?
  • Anton Măzăreanu: Cred că totuși echipa aceasta ar trebui să fie susținută mult mai mult, nu numai de mine. Și de autotitățile locale. Până astăzi, în afara faptului că au făcut gazonul anul trecut, nu am avut nicio susținere. Absolut nicio susținere.

Nu putem să reprezentăm orașul în calitate de persoană fizică și toți ceilalți să nu contribuie cu absolut nimic, nimi măcar mediul de afaceri și nici măcar autoritățile locale. Cred că ar trebui să ne gândim cu toții că echipa este a întregului oraș, a declarat Anton Măzăreanu.

Într-o emisiune la Monitor TV, primarul Carabelea s-a declarat deranjat de ceea ce Măzăreanu a declarat, replicându-i:

O declarație care a făcut-o la supărare pentru că echipa a avut un meci prost și a fost foarte dezamăgit de rezultat și n-a știut pe cine să-și verse supărarea și s-a gândit că o fi tot primarul vinovat. În primul rând, nu poate să-mi dea nimeni mie termene, putem să stăm la dialog și am avut nenumărate discuții pe acest subiect”, a declarat Carabelea.

Carabelea a mai declarat că i-a oferit echipei de fotbal stadionul și un gazon ”de champions league”, dar interesant este că clubul Ceahlăul plătește primăriei municipiului o chirie pentru utilizarea suprafeței de joc și a stadionului în întregime.

PUBLICITATE