NEAMȚ: Zilele astea se negociază funcții, bani, putere și contracte. Nimic în folosul cetățeanului!

Zilele astea se negociază funcții, bani, putere și contracte. Nimic în folosul cetățeanului. Își închipuie cineva că în spatele discuțiilor de zilele astea privind majoritățile politice ce se vor face la Consiliul Județean și la Consiliile locale exista interesul cetățeanului?

Partidele se vor alia pentru satisfacerea intereselor proprii în următorii 4 ani. Este binecunoscută jongleria celor de la PMP, care în 2016 au făcut majoritate cu PSD la CJ și la Piatra-Neamț, apoi au schimbat macazul cu PNL pentru ca afacerile unor membri PMP sa prospere și să ajungă, in doar 5 ani, la 8 milioane de euro din banii primăriei Piatra-Neamț (vezi articol).

Acum se poarta noi negocieri: PNL trage de PMP și USR pentru a face majoritate la CJ și orașe, același lucru il face și PSD. Ambele partide mari au în vedere că mai sunt încă două partide mai mici de ”hrănit”: ALDE și ProRomânia.

Promisiunile sunt diverse iar discuțiile din spatele ușilor sunt despre cine dă mai mult:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”- Vino cu mine că îți dau vice la CJ și viceprimar la Piatra. În plus, mai primești Urban, sau Parking.
– Publiserv rămâne la noi! Salubritas le-am promis-o celorlalți, împreună cu LocativServ.
– Mai am și un post de sef la Piață!
– În consilii de administrație sunt vreo 20 de locuri călduțe, să fie toată lumea mulțumită…”

Din negocieri nu lipsesc cele două mari ”diamante”: proiectele europene de câteva zeci de milioane de Euro ale primăriei care urmează să-și găsească firmele câștigătoare la Piatra-Neamț și proiectele europene de la ApaServ, în valoare de câteva sute de milioane de Euro.

Liberalii lui Mugurel Cozmanciuc spuneau deunăzi că peste Piatra-Neamț ”s-a așternut praful incompetenței, nepăsării și hoției celor care au condus până acum orașul. S-au ratat oportunități care ne puteau ține oamenii acasă, în timp ce unii și alții erau prea ocupați cu jocuri politice mărunte, interese meschine, buzunare de cumetri sau fini.

Acum liberalii vor să facă majorități tocmai cu cei despre care vorbeau așa de urât: adică cu PMP-iștii lui Dragoș Chitic.

Despre asta se discută astăzi. Nu despre proiecte sau programe electorale și ducerea lor la îndeplinire, ci despre funcții, bani, putere și persoane.

PUBLICITATE