Zi grea pentru pompieri. Șapte incendii pe raza județului Neamț

Joi, 24.08.2017, la ora 09:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în localitatea Oglinzi, comuna Răucești. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 9 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.
În urma evenimentului au ars aproximativ 200 mp. acoperiș asterială lemn învelitoare tablă și plăci azbociment, 50 mp. acoperiș anexă din lemn, 30 ml gard lemn și bunurile dintr-o încăpere
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 24.08.2017, la ora 10:40, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în mun. Piatra Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 7 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. În urma evenimentului au ars aproximativ 2 mp. din acoperișul anexei confecțiuonat din lemn acoperit cu carton asfaltat.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,burlan de fum necurățat de funingine”.

Joi, 24.08.2017, la ora 18:22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un spațiu comercial în mun. Roman. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 11 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
În urma evenimentului au ars: mobilier pentru expunere marfă, planșeu confecționat din lemn și rigips pe o suprafață de 15 mp., articole de florărie confecționate din material plastic, elemente combustibile ale instalației de climatizare și ale instalației electrice, o casă de marcat, documente de evidență contabilă.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,conductor electric defect”. (vezi articol – AICI)

Joi, 24.08.2017, la ora 22:39, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în localitatea Botești. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 12 pompieri militari cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și 1 autospecială de la SVSU Gherăiești. Tatăl proprietarului locuinței a suferit un traumatismn prin cădere de pe locuință încercând să stingă incendiul până la soisrea pompierilor militari și a fost transportat la spital de către o ambulanță aparținând SAJ Neamț.
În urma evenimentului au ars: aproximativ 150 mp. acoperiș asterială lemn izolație vată minerală, rigips și învelitoare tablă, bunurile materiale aflate în mansardă și s-au degradat parchetul și pereții interiori ai mansardei.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,burlan de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”.

Joi, 24.08.2017, la ora 22:55, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în sat Slobozia orașul Roznov. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 8 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și 1 autospecială de la SVSU Roznov.
În urma evenimentului au ars: aproximativ 70 mp. acoperiș asterială lemn învelitoare azbociment, 4 tone furaje (fân) și 40 păsări.
Proprietarii locuinței au fost transportați la spital de către o ambulanță aparținând SAJ Neamț pentru un control de rutină.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,cablu electric defect”.

Vineri, 25.08.2017, la ora 00:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de deșeuri în orașul Târgu Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 6 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.
În urma evenimentului au ars: aproximativ 200 kg. deșeuri menajere.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spații deeschise”.

Vineri, 25.08.2017, la ora 00:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Bodești. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 7 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
În urma evenimentului au ars: aproximativ 70 mp. acoperiș anexă confecționat din lemn și învelitoare plăci azbociment, 3 tone furaje (fân), 2 geamuri cu tâmplăria din lemn, 2 uși din lemn și o căruță..
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

PUBLICITATE