Vom avea Târg de Crăciun în parcul din Piatra-Neamț. O combinație de 600.000 de lei

ACTUALIZARE: Prețul Târgului de Crăciun va fi de 630.000 de lei, adică aproape 130.000 de euro (vezi articol AICI)

La Piatra-Neamț nu mai simte deloc lipsa banilor, iar datoriile pe care municipalitatea le are și împrumuturile noii administrații par că nu mai creează deloc probleme bugetului local.

Astfel, Primăria Piatra-Neamț a decis că nu mai are nevoie de „Târgul de Crăciun la Neamț”, organizat anii trecuți de Consiliul Județean și își face propriul Târg de Crăciun (care se va numi „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”) cu suma de 600.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Caracterul inedit al petrecerii împreună a Sărbătorilor de iarnă 2022-2023 îl reprezintă perioada de 30 de zile dedicată acestora dar și partenerul care se va alătura municipiului Piatra-Neamț în demersul de a bucura comunitatea locală și oaspeții orașului Piatra-Neamț la sfârșit de 2022 început de 2023, Camera de Comerț și industrie Neamț.” – notează referatul de aprobare al proiectului inițiat de primarul Carabelea.

Nu înțelegem care este caracterul inedit atât timp cât prima ediție a Târgului de Crăciun organizat de Consiliul Județean s-a desfășurat în perioada 4 decembrie – 5 ianuarie, o lună în care au fost aproape zilnic concerte pe scena de la Curtea Domnească.

Nici legat de partenerul Camera de Comerț și Industrie (CCI) nu știm ce este inedit, ținând cont că de-a lungul timpului, CCI a primit adevărate cadouri sau chilipiruri de la primarii municipiului: Casa Căsătoriilor – gratis, terenul de la ștrand unde se vând mașini – gratis și s-au pompat sume mari de bani în acest ONG pentru desfășurarea multor activități și evenimente în parteneriate cu Primăria.

Potrivit MESAJUL.ro, pentru cine poate nu știe, Camera de Comerț nu este nici instituție publică, nici societate comercială, ci un ONG (unii o mai denumesc ”fabrica de diplome pe bani”) și este condusă de Mihai Apopei, actualmente trimis în judecată pentru fapte de corupție și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru schimbul ilegal de terenuri din oraș, în același dosar în care este și fostul primar Dragoș Chitic.

Din acest parteneriat „inedit”, reiese că primăria vine cu bani, căsuțe, artiști, sonorizare, scenă, curent, salubritate, pază, tunel cu lumini, brad artificial, etc. De cealaltă parte, toate activitățile economice vor fi sub gestiunea Camerei de Comerț, care va plăti primăriei DOAR jumătate din toate încasările evenimentului. Frumoasă combinație, nu?

Iar dacă e să ne raportăm la modul cum organizează cei de la Camera de Comerț evenimentele, e suficient să vedem tarabele tip bazar pe care le montează pe trotuarul din zona „Casa Cărții” sau, mai bine, cum au organizat „talciocul” din parcul central la Zilele Oraşului Piatra-Neamţ din 2017 (vezi articolul AICI)

Potrivit proiectului, evenimentul va avea loc în centrul orașului Piatra-Neamț, în zona Parcului Tineretului, unde se vor desfășura activități comerciale cu specificul Sărbătorilor de iarnă, iar în zone apropiate vor fi amplasate unul sau două patinoare artificiale cu suprafață de minim 500 m².

Foișorul din Parcul Tineretului va fi transformat într-un spațiu destinat întâlnirii copiilor cu Moș Crăciun de tipul „Căsuța lui Moș Crăciun” cu butaforie și ornamente specifice Sărbătorilor de iarnă, iar copiii se vor bucura de prezența animatorilor și spiridușilor care îl însoțesc an de an pe Moșul și vor fi invitați să participe la activități interactive.

În zonă va exista și un tunel de lumini și figurine luminoase tematice precum și șapte căsuțe unde se vor comercializa produse diverse. Nu vor lipsi bradul de Crăciun de mari dimensiuni și scena pe care se vor desfășura programele artistice.

PUBLICITATE