Vom avea brad de Crăciun de 45.000 de euro la Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a transmis lista cheltuielilor DIN FONDURI PUBLICE pentru bradul de Crăciun, închirierea luminițelor și a scenei în cadrul organizării Târgului de Crăciun de la Piatra-Neamț.

Astfel, doar bradul de Crăciun va costa anul acesta, din banii pietrenilor peste 220.000 de lei (aproximativ 45.000 de euro), notează MESAJUL.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un preț la fel de exorbitant este plătit de administrația Carabelea pentru închirierea (nu cumpărarea) butaforiei de la Târgul de Crăciun: căsuțe, luminițe și figurine, pentru care se plătesc tot din buzunarul cetățeanului, 226.695 de lei.

Toate cheltuielile pe care administrația Carabelea le face cu Târgul de Crăciun se ridică la suma record de 630.000 de lei, adică aproape 130.000 de euro. Și asta nu e tot, mai urmează o sumă importantă de bani pentru plata artiștilor.

Se pare că la Piatra-Neamț nu mai simte deloc lipsa banilor, iar datoriile pe care municipalitatea le are și împrumuturile noii administrații par că nu mai creează deloc probleme bugetului local.

Este de neînțeles cum de primăria Piatra-Neamț nu i-a lăsat pe cei de la C.J. Neamț să organizeze pe banii lor Târgul de Crăciun, așa cum au făcut-o în ultimii ani, și a preferat să-și facă propriul Târg (care se va numi „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”) cu suma de  630.000 de lei.

Venirea liberalului Carabelea la conducerea primăriei a însemnat cheltuirea fără limite a banului public, numai salariile angajaților din primărie ajungând la colosala sumă de 8,5 milioane de euro pe an!

Este greu de înțeles cum la nivelul primăriei se ”sparg” atât de ușor banii din taxele și impozitele cetățenilor, ultima propunere a lui Carabelea fiind accea de a taxa cu 3% din venituri întreg mediul de afaceri din domeniul turismului pentru a aduna bani la buget.

Revenind la bradul artificial de Crăciun, nu putem să nu remarcăm că administrația Carabelea l-a achiziționat fix de la aceeași firmă (S.C. Justin`s Design GMBH Stuttgart, sucursala Oradea) care a montat locul de joacă de 91.000 de euro din Ștrand și care a trebuit să fie o perioadă închis și reamenajat după ce o fetiță s-a accidentat și a ajuns la spital.

Reamintim că cheltuiala de 630.000 de lei în Târgul de Crăciun aparține în totalitate primăriei, iar Camera de Comerț Neamț, care a semnat un parteneriat cu primăria, va încasa toți banii de pe urma închirierii spațiilor comerciale, urmând ca la final să întoarcă primăriei doar jumătate din încasări.” – scriu cei de la MESAJUL.ro

Vezi și Vom avea Târg de Crăciun în parcul din Piatra-Neamț. O combinație de 600.000 de lei

Vom avea Târg de Crăciun în parcul din Piatra-Neamț. O combinație de 600.000 de lei

PUBLICITATE