Vom avea sens giratoriu în intersecția de la Girov

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași anunță că în intersecția de la Girov vom avea o soluție giratorie provizorie.

Intersecția de la Căciulești, comuna Girov, este o zonă neagră pe harta accidentelor din județul Neamț.

În urmă cu un an, în intersecția de la Girov au fost montate semafoare, ca soluție pentru tragediile ce au avut loc în zonă (vezi articol AICI).

De atunci, semaforizarea intersecției s-a confruntat cu mai multe probleme (vezi articol AICI și AICI), iar luna trecută prefectul județului Neamț anunța că va identifica soluții pentru a realiza acolo un sens giratoriu.

Mai jos, mesajul DRDP Iași:

Soluție giratorie provizorie propusă pentru intersecția DN 15D cu DJ 156A, Girov, județul Neamț

În vederea îmbunătățirii condițiilor de trafic, DRDP Iași a finalizat lucrările de proiectare a unei soluții giratorii pentru amenajarea intersecției DN 15D cu DJ 156A, în zona localității Girov, județul Neamț.

Menționăm că este vorba despre o soluție giratorie provizorie, urmând ca în perioada următoare aceasta să fie supusă avizării din partea Inspectoratului de Poliție Județean și a Consiliului Județean Neamț.

După obținerea tuturor avizelor necesare, DRDP Iași va trece la execuția lucrărilor de amenajare a intersecției amintite.

Prin implementarea acestei soluții, DRDP Iași își propune reducerea riscului de accidente consemnat în zonă, eliminând totodată neajunsurile semnalate în funcționarea sistemului de semaforizare implementat în intersecția menționată, cauzate de unele deficiențe în alimentarea cu energie electrică.

PUBLICITATE