Le-a luat 1 an să pună un semafor la „intersecția morții” de la Girov

Încă de la începutul anului 2020, autoritățile anunțau semafoare şi camere de luat vederi inteligente în intersecția de la Căciulești, comuna Girov, o zonă neagră pe harta accidentelor din județul Neamț.

Ultima promisiune a fost făcută în luna iunie 2020, când directorul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a declarat într-o conferință de presă organizată de Prefectura Neamţ că intersecția semaforizată de la Căciulești (Girov) se va realiza până la sfârșitul lunii august.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După care, pe 14 septembriecei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, instituție aflată în subordinea Guvernului, anunțau începerea lucrărilor.

Patru zile mai târziu, pe 18 septembrie, reprezentanții Guvernului în teritoriu spuneau, oficial, că urmează ca „în curs de două săptămâni intersecția să fie complet semaforizată și funcțională.

O perioadă semafoarele din intersecție au funcționat pe galben intermitent iar abia astăzi, 5 ianuarie, când semaforul montat la intersecția DN 15D cu DJ 156A, pe raza localității Girov este în plină testare pentru o săptămână. – după cum notează stiripiatraneamt.ro

Semaforul va fi în teste pentru o săptămână și apoi circulația se va desfășura în mod dirijat prin intermediul semafoarelor electrice aflate în funcțiune.

Totuși, nu știm nimic despre camerele de luat vederi inteligente! Posibil ca pentru semaforizarea inteligentă să mai așteptăm vreo câțiva ani…

foto: stiripiatraneamt.ro

PUBLICITATE