Val de nemulțumiri împotriva Apa Serv Neamț după întreruperile de apă

Locuitorii din Piatra-Neamț și zonele învecinate au fost neplăcut surprinși de întreruperile de apă anunțate de APA SERV Neamț, întreruperi ce au depășit estimările inițiale, stârnind un val de reacții negative.

De ieri, orașul Piatra-Neamț și câteva localități învecinate au experimentat întreruperi neașteptat de lungi ale furnizării apei potabile, un incident care a stârnit nemulțumirea cetățenilor și a declanșat critici dure la adresa companiei județene APA SERV Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inițial, compania a anunțat posibile întreruperi temporare sau furnizare a apei cu presiune redusă, o practică obișnuită în timpul lucrărilor de mentenanță, însă realitatea a depășit așteptările locuitorilor, mulți rămânând fără apă pentru o perioadă nedeterminată.

Situația a fost agravată de amânarea repetată a termenului de rezolvare a problemei, inițial anunțat pentru după-amiaza aceleiași zile, dar ulterior prelungit până a doua zi la ora 6 dimineața. Astăzi, compania Apa Serv anunță că problemele vor continua până la ora 22.00. (vezi articol AICI)

Această întârziere a alimentării cu apă a reiterat necesitatea urgentă de modernizare a infrastructurii de apă din zonă.

Din păcate, nici compania Apa Serv (condusă de PSD) și nici Consiliul Județean (condus tot de PSD) nu a avut și pare că nici nu are vreo intenție să schimbe conductele ciuruite și vechi de 50 de ani.

Singura și cea mai mare investiție este cea făcută de actuala administrație, care a decis să schimbe toată conducta de pe bulevardele Traian și Decebal. Din păcate, fostul primar Dragoș Chitic (acum în echipa PSD), nu a avut nicio intenție să schimbe și conductele vechi de peste 50 de ani. Actuala administrație a obținut fonduri și pentru modernizarea rețelelor, chiar dacă asta a însemnat prelungirea termenului de finalizare a coridoarelor de mobilitate.

„Este foarte greu pentru pietrenii care nu au acum apă să mai creadă și a treia oară scuzele Apa Serv, care spune că furnizarea apei se va relua mâine dimineață la ora 6! Suntem din nou martorii lipsei de profesionalism și soluții din partea companiei județene de apă.

Așa arată lipsa de investiții în modernizarea rețelelor și a unui plan pe termen lung de schimbare a conductelor. Tocmai de aceea ne-am asumat să schimbăm noi conducta magistrală de apă, cea mai mare investiție de acest fel din ultimii 50 de ani! Pentru ca pietrenii să nu mai aibă de suferit din cauza nepriceperii și indolenței Apa Serv și pentru că schimbarea conductelor înseamnă și scăderea prețului la apă: când nu pierzi pe drum apa cetățeanului, acesta plătește mai puțin.

Facem ce ALȚII trebuiau să facă de foarte mult timp, chiar dacă ni s-au pus piedici, și vom continua aceste proiecte. Pentru că scuzele Apa Serv nu aduc mai repede apa la robinetele din casele pietrenilor.” – a fost mesajul transmis ieri de primarul Andrei Carabelea

PUBLICITATE