Un fost președinte CJ Neamț îl pune la punct pe candidatul liberalilor la Primăria Piatra-Neamț

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, îl pune la punct pe Andrei Carabelea, candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamț, folosindu-se chiar de vorbele fost lider important al partidului la care a activat și Carabelea: Teodor Baconschi.

Iacoban disecă calitățile pe care ar trebui să le aibă un primar: „deștept, onest și cultivat” (după cum spune Baconschi) și scoate la iveală faptul că Andrei Carabelea nu se situează în această descriere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, Iacoban face comparație între „profsorul” cu nota 3 la titularizare: Andrei Carabelea și candidatul Alianței pentru Piatra-Neamț: Răzvan Cuc.

Mai jos, mesajul lui Constantin Iacoban:

Observ că zicerile eruditului Theodor Baconschi, despre cum ar trebui să fie un primar și ce calități ar trebui să aibă, au fost preluate de tot felul de oameni de partid, declarați sau nedeclarați, care le rostogolesc pe rețelele de socializare, concluzionând că cel mai potrivit pentru Primăria Piatra Neamț ar fi candidatul PNL. Acesta, spune un activist liberal, ar întruni toate calitățile pe care Baconschi le pune, cu semnul egal, în dreptul unui primar: „deștept, onest și cultivat”.

Da, așa este, domnul Baconschi are mare dreptate, pentru că un primar trebuie să fie, printre altele, și deștept, și onest, și cultivat, deoarece el este oglinda comunității care l-a ales. Un primar prost, șpăgar și necultivat nu va face niciodată cinste cetății.

Răzvan Cuc, candidatul PSD pentru funcția de primar la Piatra Neamț, nu este un „profsor” de nota 3 la titularizare, așa cum a performat un candidat care vrea să fie primar. Răzvan Cuc a fost un ministru al Transporturilor de nota 10 pentru nemțeni și va fi un primar de 10 + pentru Piatra Neamț.

Da, Cuc nu este „profsorul” de nota 3, este omul care, în calitate de ministru al Transporturilor, a adus peste 350 de milioane de euro pentru infrastructura județului Neamț, performanță care nu a mai fost atinsă niciodată de nimeni. Este un record care va fi greu de depășit!

Pietrenii nu au nevoie de un „profsor” slab la primărie și nici de oameni care au pus mai presus interesele personale și de grup decât cele ale locuitorilor plătitori de taxe și impozite.

Și, da, are dreptate Teodor Baconschi: primarul trebuie să fie liber de șantajul mafiilor create în administrația publică locală.

Răzvan Cuc nu are obligații locale, nu face parte din nicio gașcă și a declarat public că nu vine cu nimeni după el la primărie. Ca primar, va lucra cu angajații Primăriei Piatra Neamț pentru a pune în aplicare proiectele pe care le-a promis pietrenilor și va colabora cu oricine dorește și este capabil să pună umărul la dezvoltarea orașului. Că, de fapt, asta interesează: dezvoltarea orașului Piatra-Neamț, transformarea lui într-un oraș modern în care pietrenii să trăiască bine și în siguranță.

Cât despre cei veniți în județ pentru a-și arăta susținerea pentru diverși candidați la Primăria Piatra Neamț, ce ar mai fi de spus! Siegfried Mureșan și Eugen Tomac, amândoi români get-beget, cunosc atât de bine realitățile pietrene, încât să dea sfaturi pietrenilor cu cine să voteze? De unde știu ei, care nu au nicio treabă cu județul Neamț, ce om este mai bun pentru a conduce destinele pietrenilor pentru următorii 4 ani? Asta este, că nu știu! Nu au de unde să știe, dar fac propagandă electorală, recitând o poezie pe care au învățat-o pe de rost.

Viitorul primar, iar Răzvan Cuc are toate calitățile pentru a ocupa această funcție, nu va avea treabă ușoară, pentru că va trebui să facă rost de bani ca să acopere găurile făcute de alții în buget, să gospodărească orașul și să aducă fonduri pentru dezvoltarea lui.

Unii sunt în primărie de peste 10 ani, au avut funcții importante, însă au demonstrat că nu se pricep. Dacă într-un deceniu nu ai făcut nimic pentru cei care te-au ales, de ce mai candidezi?

PUBLICITATE