Taxă de vizitare la Spitalul Județean Neamț

ACTUALIZARE: Ionel Arsene cere anularea taxei pentru vizitatori la Spitalul Județean

La Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a fost introdusă o taxă de 10 lei pentru cei care doresc să viziteze pacienții.

Fie că vorbim de rude internate sau prieteni, fiecare persoană va trebui să scoată din buzunar 10 lei pentru fiecare vizită. Totuși, se pare că prima vizită este gratuită, taxa aplicându-se de la cea de-a doua vizită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit MESAJUL.ro, în Hotărârea Comitetului Director al Spitalului din data de 19 aprilie, se specifică faptul că cei 10 lei, taxa de intrare, reprezintă contravaloarea echipamentului de protecție necesar accesului aparținătorilor și vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean, făcându-se la casieria unității sanitare în zilele de luni – vineri în intervalul orar 07:00 – 15:00.

De asemenea, se mai precizează că plata contravalorii echipamentului de protecție necesar accesului aparținătorilor și vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean, precum și contravaloarea coplății la externarea pacienților se va face la magazia de haine din cadrul Pavilionului Chirurgical și cea din Pavilionul Medicină Internă în zilele de luni – vineri, în intervalul 15:00 – 07:00, precum și în zilele de sâmbătă și duminică și zilele de sărbătoare legală.

Eu nu am văzut hotărârea propriu-zisă. Da, s-a discutat despre o taxă, în momentul în care sunt foarte mulți vizitatori care vor să facă vizite repetate, pentru că legea rămasă după pandemie este că se permite o vizită pe pacient. Sunt mulți care vor mai multe vizite.

Mai multe de-atât, ne-am gândit la a menține curățenia pe care cu greu o menținem în Spitalul Județean.

Eu, de când am venit, am tot scos taxe, dar, într-adevăr, de data asta ne-am gândit să introducem această taxă.” – a declarat pentru stiri-neamt.ro managerul spitalului, Alexandru Filimon

PUBLICITATE