Tânăr din Neamț, mort pe masa de operație. S-a dus la spital cu o lovitură la cot

ACTUALIZARE: Parchetul face cercetări în cazul tânărului din Neamț, decedat pe masa de operaţie

Un tânăr de 28 de ani, din județul Neamț, a murit la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, după ce a ajuns acolo cu o lovitură la cot. 

Potrivit Antena 3, cazul este cercetat acum de polițiști, care au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Valeriu Stoilov, în vârstă de 28 de ani, din Neamț, era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei. (vezi CV-ul lui AICI)

În urmă cu doar o săptămână, acesta s-a lovit în timp ce juca fotbal cu prietenii.

A mers imediat la spital, iar medicii l-au programat pentru o intervenție chirurgicală, pentru data de 15 martie.

Pe masa de operație însă, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia, Valeriu Stoilov a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii l-au resuscitat zeci de minute însă, în cele din urmă, au declarat decesul.

Lucrătorii de politie din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei au demarat cercetările în acest caz, în cadrul dosarului penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă (moarte suspectă).

„A prezentat o fractura de olecran in urma unei caderi accidentale, inteleg ca pe un teren de sport. S-a facut anestezia generala. Imediat dupa ce s-a anesteziat si intubate a intrat in stop cardio-respirator.

S-a facut totul potrivit procedurilor, protocoalelor, nu s-a omis nimic. Greu de spus (ca ar putea fi luata in calcul ipoteza ca ar fi fost provocat stopul cardio-respirator de la anestezie). In momentul in care s-a facut anestezia, la scurt timp s-a produs acest stop cardio-respirator, sigur ca are o legatura intr-un fel sau altul, dar mi-e greu sa va spun care”, a declarat Cristian Rusu, directorul medical al Spitalului Municipal din Vatra Dornei, pentru Realitatea.

Reprezentanții spitalului au declanșat o anchetă internă și așteaptă rezultatele necropsiei.

PUBLICITATE