Parchetul face cercetări în cazul tânărului din Neamț, decedat pe masa de operaţie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cercetează „in rem”, într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de ucidere din culpă, cazul tânărului de 28 de ani, din Neamţ, care a murit la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, după ce a ajuns acolo cu o lovitură la cot. 

„În data de 15.03.2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. (l) din Codul penal, reținându-se că în data de 15.03.2023, după administrarea anesteziei unui pacient din județul Neamț, internat în cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a intervenit decesul acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din 15.03.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale IN REM pentru infracțiunea de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. (l) din Codul penal, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Suceava — Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale.” – notează comunicatul Parchetului

Reamintim că un tânăr de 28 de ani, din județul Neamț, a murit miercuri, 15 martie, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, după ce a ajuns acolo cu o lovitură la cot.

Valeriu Stoilov, în vârstă de 28 de ani, din Neamț, era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei. (vezi CV-ul lui AICI)

În urmă cu doar o săptămână, acesta s-a lovit în timp ce juca fotbal cu prietenii.

A mers imediat la spital, iar medicii l-au programat pentru o intervenție chirurgicală, pentru data de 15 martie.

Pe masa de operație însă, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia, Valeriu Stoilov a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii l-au resuscitat zeci de minute însă, în cele din urmă, au declarat decesul.

A prezentat o fractura de olecran in urma unei caderi accidentale, inteleg ca pe un teren de sport. S-a facut anestezia generala. Imediat dupa ce s-a anesteziat si intubate a intrat in stop cardio-respirator.

S-a facut totul potrivit procedurilor, protocoalelor, nu s-a omis nimic. Greu de spus (ca ar putea fi luata in calcul ipoteza ca ar fi fost provocat stopul cardio-respirator de la anestezie). In momentul in care s-a facut anestezia, la scurt timp s-a produs acest stop cardio-respirator, sigur ca are o legatura intr-un fel sau altul, dar mi-e greu sa va spun care”, a declarat Cristian Rusu, directorul medical al Spitalului Municipal din Vatra Dornei, pentru Realitatea.

Reprezentanții spitalului au declanșat o anchetă internă și așteaptă rezultatele necropsiei.

PUBLICITATE