Ștrandul din Piatra-Neamț, o gaură mare în bugetul local

În epoca de mari realizări ale primarului de Piatra-Neamț Andrei Carabelea, ștrandul municipal a ajuns să fie tot atât neatractiv (vezi articol AICI) cât și o gaură mare în bugetul local.

Potrivit informațiilor obținute de ziarpiatraneamt.ro de la Primăria Piatra-Neamț, anul trecut Ștrandul Municipal a avut încasări de 685.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În schimb, când vine vorba de cheltuieli, doar pentru funcționarea ștrandului, Primăria Piatra-Neamț a plătit aproximativ 1.190.000 de lei pe utilități, pază, întreținere și salarii.

Pe lângă acestea, Primăria a mai cheltuit 435.000 de lei pe reparații și dotări, la care se mai adaugă și reparații rigole de 405.000 de lei.

Astfel, s-au cheltuit peste 2.000.000 de lei în 2022 pentru Ștrandul Municipal și s-a „reușit” încasarea a doar 685.000 de lei.

Dar gaura financiară nu a fost singura dovadă a unei proaste administrări. Tot anul trecut, Primăria Piatra-Neamț a decis suspendarea cazării persoanelor refugiate în ștrand.

Conform prefectului Adrian Niță, dacă nu ar fi evacuat refugiații „fără drept de apel” din ștrand (vezi articol AICI), Primăria ar mai fi încasat aproximativ 400.000 de lei de la stat (decontul pentru cazarea ucrainenilor).

Domnule primar Andrei Carabelea, constat că ați făcut destulă treabă și în Ștrandul din Piatra-Neamț…

Am citit ultimele informații apărute în presă, referitoare la ce „mega afacere” ați reușit să faceți în Ștrandul Tineretului, după ce ucrainenii care au fugit din calea războiului și au găsit un acoperiș deasupra capului, o vreme, în căsuțele din ștrand, au fost evacuați fără drept de apel!

Săracii oameni… v-ați dat peste cap să îi scoateți de acolo ca pe niște măsele stricate, vorba românului, sub pretextul că vin turiștii valuri-valuri să stea în acele spații pe care Primăria încasa bani de la stat, în contul chiriei ucrainenilor.

Acum, când vedem că s-au cheltuit peste două milioane de lei în 2022 pentru ștrand și ați reușit să încasați doar 685.000 de lei, mă întreb dacă nu vă mustră conștiința pentru ce ați făcut! Bună dovadă de management eficient!

Ați fost sadic, domnule primar! Dacă lăsați acolo refugiații care au fugit din calea bombelor, pentru 40 de persoane, la un preț pe care îl deconta statul de 50 de lei pe zi, pe o perioada de circa 200 de zile, s-ar fi încasat la bugetul local aproape 400.000 de lei.

Dar sufletul nu v-a lăsat să faceți o faptă bună, să acceptați ca niște femei care au plecat cu pruncii în brațe să aibă unde dormi și citi o poveste copiilor lor. I-ați acceptat din martie și i-ați somat să plece la început de iunie…

Sunteți mândru de dumneavoastră? Vă fac fericit propriile fapte? Mă întreb cum vă vedeți când vă priviți în oglindă! Nu, nu aștept răspuns…” – este mesajul transmim de prefectul Adrian Niță

PUBLICITATE