Senatorul Țapu, mesaj către premierul Ciolacu: „Marcel Ciolacu, de ce te-ai simți jignit că ești moldovean?”

Senatorul Eugen Țapu-Nazare are un mesaj către premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că Buzăul nu face parte din Moldova, solicitând să nu fie „jignit” prin asocierea cu această regiune.

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu Nazare, a reacționat printr-un mesaj public în care își exprimă mândria de a fi nemțean și moldovean, ca răspuns la ieșirea premierului Ciolacu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Senatorul îl critică pe Ciolacu pentru atitudinea sa și pentru gestionarea necorespunzătoare a regiunii de către PSD, subliniind nepăsarea cu care partidul a tratat Moldova în timpul guvernărilor sale.

De asemenea, Țapu-Nazare îl acuză pe premierul Ciolacu de ignorarea moștenirii culturale bogate a Moldovei, amintind de figuri emblematice precum Eminescu și Enescu care își au rădăcinile în această regiune.

„Marcel Ciolacu, de ce te-ai simți jignit că ești moldovean?

Să știi că bucățica asta de Românie i-a dat și pe Eminescu, și pe Enescu, și pe Porumbescu, și pe Ion Creangă în Humuleștiul istoric, loc de poveste, si pe mulți alții, lista e lungă. Mi-e teamă că dacă ți-i spun pe toți o să crezi că-s personaje pe Netflix.

Și să mai știi că tu și PSD-iștii tăi ați îngropat Moldova în nepăsare și uitare. Să nu uiți asta!

Uite, eu sunt mândru că sunt nemțean, că sunt moldovean!” – este mesajul senatorului PNL Neamț


Reamintim că premierul României, Marcel Ciolacu, a fost protagonistul unei scene controversate în timpul unei conferințe de presă organizate la Timișoara ieri, 25 aprilie, în contextul discuțiilor despre regionalizarea țării și despre infrastructura care conectează Moldova de restul României.

Declarațiile sale au aprins spiritele, mai ales după ce a făcut o remarcă pe care mulți o consideră jignitoare la adresa locuitorilor din Moldova.

Răspunzând unei întrebări premierul Ciolacu a afirmat: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”.

Ciolacu subliniază practic că a considera un alt județ parte din Moldova ar fi o jignire.

Afirmația premierului nu doar că denotă o lipsă de respect și dispreț față de cetățenii din zona Moldovei, dar și o ignorare a realităților culturale și istorice ale regiunii.

Cu atât mai mult cu cât imaginea premierului apare pe bannerele electorale din județul Neamț (chiar și cele alături de cruci – vezi articol AICI)

Această gafă vine într-un moment delicat pentru premierul Ciolacu, care se află în plină campanie electorală, și va avea repercusiuni semnificative asupra sprijinului electoral în regiunea Moldova.

PUBLICITATE