Rezultatele sondajului din aprilie. Cine câștigă Primăria Piatra-Neamț și Consiliulul Județean Neamț

Un sondaj sociologic realizat în municipiul Piatra-Neamț în această lună oferă perspectivă amplă asupra atitudinilor și percepțiilor locuitorilor față de administrarea orașului, eficiența proiectelor actuale dar și preferințele electorale ale pietrenilor în vederea alegerilor locale de pe 9 iunie.

Sondajul a fost realizat în weekendul 6-7 aprilie și a urmărit studierea opțiunilor electoratului din municipiul Piatra-Neamț, studierea nivelului de încredere în candidații la primărie, votul acordat partidelor pentru consiliul local și candidaților pentru functia de primar, precum și studierea altor indicatori de referință privind optțiunile electoratului din oraș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Peste 900 de persoane au răspuns sondajului realizat prin metoda față în față și are o marjă de eroare de +/-3.3%.

Deși 31% dintre pietreni nu sunt deloc mulțumiți de administrarea orașului și investițiile realizate de primărie, doar 9% nu le consideră utile și peste 70% spun că acestea sunt necesare după ce vor fi terminate.

La capitolul încredere, primarul Andrei Carabelea se află pe primul loc, urmat de Dragoș Chitic (deși nu candidează), Adrian Niță și Vasile Panaite.

Totodată, atât Adrian Niță cât și Vasile Panaite nu sunt deloc cunoscuți cu un procent de 49%, repsectiv 64%, ceea ce înseamnă o problemă mare pentru principalii contracandidați ai actualului primar.

Când vine vorba de preferințele electorale  pentru funcția de primar, Andrei Carabelea (PNL) conduce cu 35% din intențiile de vot, urmat de Adrian Nita (PSD) cu 20% și Vasile Panaite cu 8%.

Acest lucru indică un nivel de susținere stabil pentru Carabelea, iar PSD rămâne la acel nivel al bazinului lor electoral. Practic, această cercetare sociologică confirmă inclusiv ceea ce PSD Neamț declara lunile trecute (vezi articol AICI), după sondajele făcute de ei, că actualul primar are prima șansă în aceste alegeri.

În ceea ce privește alegerile pentru Consiliul Local, PNL are 34% din preferințe, în timp ce PSD adună 24%, urmat de PUSL și AUR.

În privința Consiliului Județean, se pare că lucrurile sunt aproape similare, votul PSD-ului fiind mult sub cel al PNL.

Sondajul mai arată că pietrenii văd ca cea mai mare realizare a actualului primar inițiativa de modernizare ale orașului, în schimb, printre cele mai mari greșeli se numără nemulțumirile legate de gestionarea proiectelor.

Totodată, majoritatea pietrenilor pun întârzierile lucrărilor pe seama primarului și a constructorilor și doar 8% il declară vinovat pe fostul primar Dragoș Chitic (vezi articol AICI).

PUBLICITATE