Revelionul la Piatra-Neamț va costa 200.000 de Lei și va fi la fel ca anul trecut

Revelionul la Piatra-Neamț în acest an va costa 200.000 de Lei și va fi la fel ca cel de anul trecut: DJ, lasere și artificii.

Pe lângă cei 630.000 de Lei (128.000 de Euro) pe care Primăria i-a cheltuit pentru Târgul de Crăciun (unde bradul a costat 220.104 de Lei, iar închirierea celor 7 căsuțe și butaforia 226.695 de lei), municipalitatea va mai cheltui pentru noaptea dintre ani 200.000 de Lei pentru organizarea Revelionului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Andrei Carabelea, suma totală de 200.000 RON reprezintă cheltuieli pentru organizarea evenimentului Eevelion 2023 în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie, respectiv pentru acoperirea cheltuielilor pentru închirierea scenei și sonorizării, onorariile artiștilor, realizarea spectacolului pirotehnic (artificii), realizarea spectacolului laser, obținerea licențelor pentru drepturi de utilizare a muzicii în spații deschise etc.

„Pentru ediția din acest an, pe scena amenajată în centrul orașului am pregătit un spectacol de zile mari, unde vor mixa cei mai cunoscuți DJ/MC. Cei care vor alege să petreacă în aer liber noaptea dintre ani se vor bucura de un spectaculos foc de artificii la miezul nopții, iar surpriza de anul acesta o constituie un impresionant show de lasere.” – notează proiectul inițitiat de primarul Carabelea.

Reamintim că și anul trecut, Primăria Piatra-Neamț a organizat același tip de Revelion, fără formații, doar cu DJ, lasere și foc de artificii (vezi articol AICI)

„Administrația Carabelea pune la bătaie încă o sumă de bani din bugetul orașului, de data aceasta 200.000 de lei, pentru noaptea de Revelion.

Pe lângă faptul că anul acesta nu vor exista ornamente și luminițe în zonele centrale și nici în cartiere, se pare că nici formații sau interpreți de muzică nu vom vedea.

Pe scena din seara de Revelion, pentru care primăria va plăti ”doar” 70.000 de lei, vom avea parte doar de DJ, onorariul fiind de 55.000 de lei. Artificiile vor costa 40.000 de lei iar laserele 25.000.

De ce este nevoie de o scenă așa de mare pentru un DJ care mixează? Probabil pentru a încăpea la miezul nopții primarul, viceprimarii, consilierii și oamenii politici ai vremurilor care ne vor ”binecuvânta” cu mesaje de bine.

Dacă este să adăugăm cei 630.000 de lei cheltuiți cu Târgul de Crăciun din centru, unde bradul a costat 220.104 de lei, iar închirierea celor 7 căsuțe și butaforia 226.695 de lei, putem spune că ne ducem peste 800.000 de lei.

Este o cheltuială fără precedent pentru municipiul Piatra-Neamț, deși administrația Carabelea se tot plânge de lipsa banilor și a datoriilor din urmă, iar pentru 1.000 de copii aflați în sărăcie s-au găsit doar câte 75 de lei pentru Sărbătorile de iarnă.” – notează MESAJUL.ro

PUBLICITATE