Puntea de la Piața Centrală se redeschide

Puntea de la Piața Centrală, care a fost închisă în urmă cu câteva (vezi articolul AICI), se va deschide începând de vineri, 23 septembrie.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Piatra-Neamț în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 22 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu privire la puntea de la 8 Martie, vă anunț că astăzi am primit oficial un răspuns din partea expertului tehnic care a făcut expertiza tehnică de la puntea de la 8 Martie și răspunsul domniei sale ne confirmă faptul că se poate face circulația pietonală în condițiile restricționate pe care le-am avut și anterior închiderii punții.

Se poate face, de asemenea, în condiții de siguranță.

Trebuie doar niște lucrări de finisare a mozaicului respectiv, lucrări care sunt deja în desfășurare și mâine vom redeschide puntea pietonală.

De asemenea acea punte pietonală este în proiectare în momentul de față.

În următoarele săptămâni vom primi forma definitivată a proiectului tehnic, urmează procedurile pentru obținerea avizelor necesare, emiterea autorizației de construire și evident scoaterea la licitație pentru lucrările de realizare a punții noi.

Deci suntem în plin proces de remediere a situației.” – a declarat, astăzi, primarul Andrei Carabelea.

Reamintim că unul dintre cele mai circulate poduri pietonale din Piatra-Neamț, cel din zona Pieței Centrale (puntea de lângă fabrica 8 Martie), a fost închis după ce s-a observat fisurarea plăcilor de mozaic de pe suprafața podului (vezi articolul AICI).

PUBLICITATE