Probleme pentru Carabelea! Secretarul general al primăriei și-a anunțat demisia!

Oana Sârbu, secretarul general al primăriei minicipiului Piatra-Neamț a luat prin surprindere pe toată lumea, anunțându-și demisia din funcție începând cu săptămâna viitoare.

Deși explicația cu privire la gestul de a demisiona a fost nuanțată pentru a nu supăra pe nimeni, lucrurile nu sunt așa de simple cum par la prima vedere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Secretarul General al primăriei municipiului este persoana care semnează, confirmă și își asumă toate Hotărârile de Consiliu local adoptate precum și o sumedenie de documente interne, certificând în felul acesta legalitatea acelor acte.

Nu știm dacă demisia Oanei Sârbu este legată de faptul că odată cu venirea lui Carabelea la primărie au apărut și contestații în instanță ale actelor administrative făcute tocmai de Instituția Prefectului, plângeri penale, dar și hotărâri care mai de care mai ciudate, care urmează să fie aplicate în municipiu.

În fapt, problema e alta. Cel mai greu este să lucrezi cu un primar sau cu persoane din conducerea primăriei care nu au experiență sau habar de administrație și îți „impun” să găsești soluții de tot felul, unele chiar la limita legii, pentru ca aceștia să-și implementeze propriile viziuni în ceea ce ei denumesc #NouaPiatra.

Sursele noastre spun că postul de secretar general va fi preluat de către juristul Dragoș Ștefan. Despre ultimele experimente și aberații administrative de la Piatra-Neamț puteți citi aici și aici.

Postarea Oanei Sârbu, secretarul general al primăriei municipiului:

”Este drept din partea mea să vă confirm un zvon care tinde să capete conotații nedorite….
DA, asa cum ați auzit și ați citit și în spațiul public, Renunț la funcția de secretar general al primăriei…începând de marți 22 iunie…

O fac însă cu mare regret… Este funcția pe care am ocupat-o cu toată dăruirea și niciodată pentru câștigul personal, ci doar în interes profesional… Pentru ca da, mi-am dorit să fiu din ce în ce mai pregătită, să mă ridic la nivelul la care trebuie să lucreze un secretar…și recunosc că aș fi vrut să mă dezvolt mai mult…

Și nu renunț pentru ca sunt forțată de cineva, sau pentru ca aș încurca pe cineva, NU, rămân în cadrul primăriei, tot pe funcție de conducere, în serviciul pe care l-am condus timp de 10 ani, alături de echipa pe care m-am bazat și cu ajutorul căreia am ajuns la performanță.

NU sunt în război cu Primarul, am colaborat și vom colabora în continuare cu aceleași intenții bune și îl asigur de tot sprijinul meu, ori de câte ori va fi nevoie.

Motivul pentru care am luat această decizie este altul, este faptul că volumul de muncă devine de cele mai multe ori inuman, enorm pentru un singur om… ești îngropat la propriu în hârtii pe care trebuie sa le semnezi în timp record, că ies din termen, iar cetățenii trebuie să-și primească răspunsurile urgent, și le semnezi de multe ori fără sa le citești sau să verifici înscrisurile din spate…iar lucrul acesta ajunge sa te macine, pentru că reprezintă un mare risc, la care nimeni nu ar trebui să fie expus, pentru ca nimeni nu este judecat mai aspru decât „secretarul”…

Răspunderea este a mea. Răspund pentru fiecare document semnat, care se poate transforma oricând într-o amenințare „în alb”…. și avem atâtea exemple în acest sens – condamnați fără vină… de multe ori pentru aceeași greșeală …

Și munca unui secretar nu se rezumă doar la semnături, el este acolo să găsească pentru toate o soluție, „soluția legală” ,… iar la ușa lui se stă la rând… și ușa mea a fost deschisă mereu…

Dar toate astea duc la epuizare… în toată perioada în care am deținut această funcție am fost prezentă și concentrată pe munca mea, însă am făcut-o în detrimentul copiilor mei… și ei chiar nu merită să fie sacrificați…

Mulțumesc tuturor pentru colaborare, pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ați adresat, pentru problemele pe care mi le-ați încredințat, care m-au făcut să devin specialistul de astăzi (…).”

PUBLICITATE