Probleme cu rețeaua de telefonie mobilă Orange în Neamț

Mai multe persoane, în special de pe raza municipiului Piatra-Neamț au raportat probleme cu rețeaua de telefonie mobilă Orange astăzi, 22 martie.

Se pare că problemele au început în jurul orei 18:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Incidentul a afectat mai mulți utilizatori atât din municipiul Piatra-Neamț, cât și zonele învecinate, lăsându-i fără posibilitatea de a efectua sau primi apeluri.

Sesizările au venit de la un număr semnificativ de utilizatori, care s-au arătat îngrijorați de lipsa serviciilor de telecomunicații.

În ciuda numărului mare de raportări, cauza exactă a problemei nu a fost încă identificată, iar reprezentanții Orange nu au oferit până în prezent o explicație oficială sau un termen estimativ pentru rezolvarea situației.

ACTUALIZARE (ora 19:00) – Explozie la Hidrocentrala Stejaru (ultima oră)

ACTUALIZARE (19:15) – unele persoane au raportat probleme și la anumite bancomate sau POS-uri.

ACTUALIZARE (19:30) – se pare că rețeaua Orange și-a revenit.

ACTUALIZARE (ora 19:45):

„Astazi în jurul orei 18, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.

Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.

Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA.

La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM).

În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la SJU Piatra-Neamț.” – ne-a transmis prefectul județului Neamț, Adrian Niță

PUBLICITATE