Explozie la Hidrocentrala Stejaru (ultima oră)

O explozie a avut loc astăzi, 22 martie, în zona Hidrocentralei Stejaru din județul Neamț, generând panică și confuzie printre localnici.

Conform surselor neoficiale, explozia ar fi fost la un întrerupător, ceea ce a dus la un zgomot puternic auzit de la distanțe semnificative, în rază de câțiva kilometri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma exploziei, nu au fost raportate incendii, dar serviciul de electricitate a fost imediat întrerupt în zonă, lăsând comunitatea fără curent.

O persoană se pare că a ajuns la spital.

De asemenea, există posibilitatea ca acest incident să fi avut un rol în problemele întâmpinate de rețeaua de telefonie mobilă Orange, care a înregistrat întreruperi aproximativ în același interval orar. (vezi articol AICI)

ACTUALIZARE (ora 19:30):

„La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea explozii la Hidrocentrala Stejaru.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM).

Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV. În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra-Neamț.

Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

Operatorul economic de distribuție a energiei electrice a fost înștiințat și lucrează pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment.” – a precizat ISU Neamț

ACTUALIZARE (ora 19:45):

„Astazi în jurul orei 18, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.

Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.

Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA.

La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM).

În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la SJU Piatra-Neamț.” – ne-a transmis prefectul județului Neamț, Adrian Niță

PUBLICITATE