Primarul Carabelea vrea ca pe benzile speciale să circule cei cu minim 3 persoane în mașină. Ceilalți, obligați să stea pe o singură bandă

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, surprinde din nou, prin măsurile haotice pe care vrea să le pună în practică cu privire la circulația rutieră din oraș.

În această vară a recomandat șoferilor din Piatra-Neamț să nu mai meargă singuri în mașini (vezi articol AICI). Probabil neavând niciun efect recomandările edilului, zilele trecute Carabelea a declarat că se gândește să le propună celor care monitorizează implementarea noilor coridoare de mobilitate ca pe acea bandă specială pentru transportul în comun să poată circula și autoturismele care au în interior minim 3 persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Uneori educația se face și cu forța. Dorința mea este să obținem un termen de grație pentru implementarea acestei soluții gradual. De exemplu să poată circula pe aceste benzi de mobilitate urbană inclusiv mașinile care sunt cu mai mult de 3 persoane înăuntru. Adică cei care sunt singuri, să fie obligați să stea pe banda de trafic general.” – a declarat Andrei Carabelea la o emisiune (vezi video mai jos).

După cum se știe, pe marile bulevarde se va desființa o bandă de circulație, iar în locul ei va apărea o bandă specială pentru transportul în comun pe care au voie să circule doar autobuzele și taxiurile.

Existenta benzii dedicate transportului public, separată fizic de restul benzilor, reprezintă o condiție obligatorie fără de care proiectul de mobilitate ar fi fost declarat neeligibil pentru finanțarea europeană.

„Primarul Carabelea a început să conștientizeze faptul că desființarea unei benzi de circulație de pe marile bulevarde va duce la blocaje în trafic, pe care nici măcar cele 700 de semafoare nu o vor putea rezolva.

Soluția dată de Carabelea este de noaptea minții, dacă ne gândim la felul în care ar putea ea fi implementată: la fiecare intersecție vom avea un polițist care va opri mașina pentru a număra câți pasageri sunt înăuntru?

Sau acest lucru va fi făcut de către camerele video din intersecții care ar putea identifica persoanele dinăuntru, eventual și cine pe cine transportă (abia aici ar deveni interesant).” – notează MESAJUL.ro

Momentul video cu declarația primarului poate fi urmărit mai jos:

PUBLICITATE