Primarul Carabelea, plângere penală după știrea falsă cu branșamentul la apă

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a decis să acționeze penal și civil împotriva celor responsabili pentru răspândirea unor informații false privind implicarea sa într-un presupus act ilegal de „furt de apă”. 

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a făcut plângere penală la Parchet împotriva celor care se fac responsabili și s-a îndreptat în civil împotriva celor care au creat și răspândit fake-news-ul prin care era acuzat că ar fi implicat într-un act ilegal de „furt de apă”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Incidentul a început la sfârșitul lunii februarie, când viceprimarul Alin Lehăduș a insinuat într-o postare pe Facebook că primarul Carabelea ar fi comis un act ilegal.

Aceste acuzații au fost rapid demontate de APA SERV și documentele oficiale prezentate de Carabelea, arătând că informațiile prezentate de Lehăduș erau nefondate.

Totodată, la câteva zile după postare, Lehăduș a fost demis din funcție chiar cu voturile unor consilieri PSD. (vezi articol AICI)

Primarul a exprimat într-un mesaj clar că nu tolerează derapajele și a acționat în instanță împotriva celor responsabili de fabricarea și propagarea informațiilor mincinoase.

De asemenea, a subliniat că așteaptă o campanie în care sunt posibile noi minciuni și dezinformări, atacuri la persoană și la familie, venind din partea oponenților politici.

Carabelea a reiterat că nu va tolera aceste mizerii și că va lua toate măsurile legale necesare pentru a-și apăra integritatea și a restabili adevărul.

Andrei Carabelea și-a exprimat încrederea că cetățenii vor ști să distingă între adevăr și minciună, între realizări concrete și promisiuni deșarte, și că vor lua decizia corectă când va fi momentul.

„Cred într-o competiție corectă și nu tolerez derapajele, așa că i-am acționat în instanță pe cei care se fac responsabili de fabricarea și propagarea informațiilor mincinoase legate de branșamentul de apă de la locuința mea.

Acționez întotdeauna cu bună-credință, cum am făcut-o și în acest caz, care din păcate s-a dovedit a fi un produs al celor care ar face orice să-și mențină funcțiile și privilegiile.
Se apropie o campanie în care e foarte probabil să mai vedem astfel de minciuni și dezinformări, atacuri la persoană și la familie. Toate acestea vin din partea unor indivizi fără realizări, proiecte și viziuni pe termen mediu și lung.
Vreau să fie cât se poate de clar: nu voi tolera astfel de mizerii! Nu vor reuși să mă intimideze sub nicio formă! Din contră, mă vor îndârji! Iar ei vor răspunde, până la ultimul, în fața instanței de judecată, prima dată! Dar și a lui Dumnezeu!
Sunt convins că pietrenii ştiu să discearnă între adevăr şi minciună, între realizări şi promisiuni deşarte! Ei vor alege înţelept, când va fi momentul!
Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi!” – este mesajul primarului Andrei Carabelea

PUBLICITATE