Piatra-Neamț – Viceprimarul Alin Lehăduș demis la scurt timp după scandalul de fake-news cu bypass-ul la apă

Alin Lehăduș, viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, a fost demis din funcție cu voturile unor consilieri PSD, la câteva zile după ce a provocat răspândirea unui fake-news despre primarul Andrei Carabelea. În locul lui a fost votat Eduard Minuț (PSD).

Viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, Alin Lehăduș, a fost schimbat din funcție în urma unui vot decisiv în cadrul Consiliului Local, în care și unii consilierii PSD au participat activ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Schimbarea sa vine după ce Lehăduș a fost implicat în provocarea unui fake-news legat de un presupus branșament ilegal de apă (bypass) al primarului Andrei Carabelea, un scandal care a captat atenția presei locale și naționale.

Alin Lehăduș, inițial ales din partea Pro România și ulterior „adoptat” de PSD, a insinuat într-o postare pe Facebook că primarul Carabelea ar fi implicat într-un act ilegal de „furt de apă”.

Acuzațiile au fost rapid demontate de compania de apă APA SERV (companie condusă de „influența” PSD) și prin documente oficiale prezentate de primarul Carabelea, care au arătat clar că informațiile prezentate de Lehăduș nu se susțineau.

În urma propunerii unui grup de consilieri, demiterea lui Lehăduș a fost supusă votului, rezultând într-o decizie de demitere cu 15 voturi pentru, dintre care două provenind de la consilierii PSD.

În locul lui Alin Lehăduș, Consiliul Local a votat pentru numirea lui Eduard Minuț, tot din partea PSD, ca noul viceprimar al municipiului Piatra-Neamț.

PUBLICITATE