Primăria Piatra-Neamț: Colectarea gunoiului va fi mai scumpă dar nu va avea întreruperi

Așa cum scriam ieri, 14 iunie, (vezi articol AICI) tariful la gunoi pentru cetățienii municipiului Piatra-Neamț va crește.

Primăria municipiului a anunțat într-un comunicat de presă că tariful pentru Piatra-Neamț se estimează că va ajunge în jurul valorii de 15 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În schimb, municipalitatea dă asigurări că tot ce înseamnă colectarea deșeurilor pe raza municipiului Piatra-Neamț nu va avea întreruperi sau sincope.

„Solicitarea revizuirii autorizației integrate de mediu pentru depozitul ecologic de deșeuri din zona Vănâtori a fost respinsă. Acest lucru s-a întâmplat pentru că solicitarea, formulată în iulie 2020, a preluat de la bun început o serie de probleme amplificate în decursul mai multor ani, precum stocarea deșeurilor pe spații neamenajate și neautorizate sau depozitarea deșeurilor din construcții în mod gratuit, pe spații neautorizate. Aceste aspecte neconforme nu ar fi putut fi rezolvate.

Colectarea deșeurilor pe raza municipiului Piatra-Neamț nu a avut și nici nu va avea întreruperi sau sincope. Deșeurile vor fi depozitate la depozitul ecologic de la Girov. Din punct de vedere al costurilor resimțite de populație, estimăm o creștere necesară pentru a acoperi cheltuielile cu transportul deșeurilor la Girov, dar aceasta va fi minimă. Depozitul de deșeuri din Piatra-Neamț va fi închis, o procedură pentru care este necesar un proiect tehnic și care se va întinde pe o perioadă de câțiva ani de zile.” – a transmis Primăria care precizează că tariful pentru Piatra-Neamț se estimează că va ajunge în jurul valorii de 15 lei.

Primăria Piatra-Neamț, sub zodia incompetenței! Vom plăti mai mult pentru gunoi

PUBLICITATE