Piatra-Neamț: Zilele Orașului, în ultimul weekend din iunie. Cât costă evenimentele

Consilierii locali ai municipiului Piatra-Neamț au votat, astăzi, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume de bani, în cuantum de 230.000 de lei, pentru activitățile dedicate Zilelor Municipiului Piatra-Neamț.

În acest an, după o pauză provocată de pandemie, Zilele Municipiului Piatra-Neamț se vor desfășura atât pe platoul Curții Domnești cât și pe strada din fața Parcului Tineretului (Piața Ștefan cel Mare).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă în anii trecuți, nume sonore din industria muzicală urcau pe scenă, anul acesta pietrenii se vor bucura doar de talente locale.

Astfel, municipalitatea va plăti în acest an 50.000 de lei pentru artiști, iar pentru închirierea scenei vor mai plăti 40.000 de lei.

Totodată, vor fi premiați câștigătorii Concursului Național de Sărituri peste Obstacole, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și șefii de promoție ai claselor a VIII-a și a XII-a.

Reamintim că anul trecut, Zilele Municipiului Piatra-Neamț nu s-au mai desfășurat din cauza pandemiei, banii fiind relocați către tablete pentru elevi (vezi articolul AICI)

Mai jos, cum se vor împărți cei 230.000 de lei pentru evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Piatra-Neamț:

  • 50.000 lei – cheltuieli pentru onorariilor artiștilor care vor concerta pe scena de la Curtea Domnească în perioada 25-27 iunie 2021 și pentru plata drepturilor de autor, pentru utilizarea operelor muzicale în concerte, spectacole ori manifestări artistice, proiecții de film.
  • 40.000 lei – cheltuieri pentru închiere scenă, lumini, sonorizare, ecran led, DJ, garduri de protecție și scaune de plastic, care vor fi amplasate la Curtea Domnească și Piața Ștefan cel Mare, în perioada 24-27 iunie 2021
  • 10.000 lei – cheltuieli pentru realizarea branșamentelor la rețeaua de energie electrică și apă a agenților economici care vor participa la festivalul gastronomic – Piatra Foof Fest, în perioada 24-27 iunie 2021, în Piața Ștefan cel Mare
  • 55.000 lei – premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie (100 premii a câte 500 lei, flori, diplome)
  • 35.000 lei – premierea câștigătorilor Concursului Național de Sărituri peste Obstacole „Cupa Municipiului Piatra-Neamț”, care se va desfășura în perioada 17-20 iunie 2021
  • 40.000 lei – premierea șefilor de promoție ai claselor a VIII-a și a XII-a din municipiul Piatra-Neamț (valoarea individuală a premiului – 500 lei)
proiect 11
PUBLICITATE