Tablete pentru elevii din Piatra-Neamț din bugetul alocat Zilelor Orașului

În ședința Consiliului Local de astăzi, consilierul local Romel Bîrjoveanu a propus ca bugetul alocat Zilelor Orașului să fie folosit pentru achiziționarea de tablete elevilor care nu-și pemit să participe la activitățile școlare online din această perioadă.

„În ședința Consiliului Local de astăzi, am propus să renunțăm la spectacolele de „Zilele Orașului” și să cumpărăm tablete elevilor care nu-și permit să participe la activitățile școlare online.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printr-un ordin de ministru, a fost reglementată predarea online, iar fiecare elev va trebui să participe la activitățile de învățare online stabilite de unitatea de învățământ.
Și în Piatra-Neamț sunt familii care nu-și permit achiziția unor astfel de echipamente și e de datoria noastră să nu lăsăm niciun elev în urmă.

Renunțând la spectacole, putem achiziționa un număr de până la 500 de tablete la un preț și o calitate decentă (de circa 500 lei/buc).

Propunerea a fost ca prin intermediul Inspectoratului Scolar sa fie identificate necesitățile din fiecare clasă, pentru că învățătorul sau dirigintele știe cel mai bine cine are sau nu nevoie, iar tabletele sa fie date școlilor, apoi în custodie, părinților care le solicită.” – a fost mesajul transmis de consilierul local Romel Bîrjoveanu.

Primarul municipiului Piatra-Neamț a subliniat că va purta discuții cu inspectorul școlar general pe acest subiect.

Voi avea, mâine, o discuție pe acest subiect cu domnul profesor Obreja, inspectorul școlar general, pentru a solicita fiecărei unități de învățământ să facă un necesar pentru achiziția de tablete, urmând să facem și un buget estimat și să vedem ce putem achiziționa din acest buget. Mai sunt și alte resurse, nu numai zilele orașului. Anul ăsta probabil oricum nu va fi nicio manifestare cu public numeros.” – a spus primarul Dragoș Chitic.

PUBLICITATE