Piatra-Neamț: Un bărbat a murit în plină stradă. Vezi poziția Serviciului de Ambulanță Neamț

Vezi și Piatra-Neamț: Filmul tragediei și date despre bărbatul care a murit în plină stradă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un bărbat a zăcut aproximativ jumătate de oră în mijlocul stăzii, deși cel puțin trei martori au sunat la „112”. Incidentul a avut loc astăzi, 13 februarie, în jurul orei 15:30, în cartierul Mărăței din Piatra-Neamț (vezi articolul – AICI).

„Inițial, la primele două apeluri (n.r.: la 15:03 și 15:08) nu s-a știut că este vorba despre o urgență majoră și întrucât la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț nu existau ambulanțe disponibile, fiind plecate la urgențe (ex: ambulanța de tip C1, cu medic, era plecată la București cu un copil intubat).

Abia la momentul la care s-a sunat de către un polițist de la fața locului (n.r.: la 15:13) și s-a anunțat că persoana este căzută și se simte foarte rău, în acel moment dispecera a trimis de la ISU un echipaj EPA. 

La 15:16 s-a revenit cu un apel de către un cetățean care era și medic și a spus că din punctul său de vedere pacientul se află în top cardio-respirator. Atunci s-a luat decizia și s-a trimis un echipaj C1 cu medic dar tot de la ISU, pentru că ambulanța nu avea nicio mașină disponibilă la acel moment.

În momentul de fața, managerul de la SAJ Neamț a făcut un referat prin care s-a dispus constituirea unei comisii de disciplină și verificarea succesiunilor tuturor apelurilor și a modalității în care dispecerul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. Categoric se vor lua măsurile legale dacă se va constata că nu s-a procedat corect.

Ce este de precizat că ora la care a ajuns echipajul C1 de la ISU, este o chestiune pe care nu o putem controla pentru că nu era mașina SAJ.” – conform unui punct de vedere al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț

Vezi și Piatra-Neamț: Un bărbat a murit în stradă. Martorii acuză că ambulanța a venit prea târziu

PUBLICITATE