Piatra-Neamț: Primăria trimite Poliția Locală să „convingă” locatarii să tundă iarba din jurul blocurilor

Poliția Locală Piatra-Neamț anunță că responsabilitatea tăierii ierbii din jurul blocurilor aparține locatarilor și asociațiilor de propietari.

După ce zilele trecute primarul Andrei Carabelea anunța că face toate eforturile pentru a recuperara decalajul privind programul întreținerii spațiului verde, Poliția Locală Piatra-Neamț, aflată în subordinea Primăriei, transmite că locatarii trebuie să se îngrijească ca iarba să fie tunsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Toaletarea spațiilor verzi din jurul blocurilor, tăierea ierbii și a vegetației reprezintă o necesitate odată cu sosirea sezonului cald.

Așadar, pentru a veni în sprijinul Primăriei Municipiului Piatra Neamț, polițiștii locali discută zilele acestea cu reprezentanții asociațiilor de proprietari pentru a-i informa cu privire la obligațiile pe care le au în privința spațiilor verzi din imediata apropiere a blocurilor sau a condominiilor.

Cetățenii trebuie să știe că respectivele spații necesită întreținere de cel puțin două ori pe an, locatarii sau asociația de proprietari trebuie să se îngrijească ca iarba să fie tunsă, iar vegetația uscată să fie înlăturată.

Potrivit Regulamentului privind normele de bună gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț instituțiile publice, agenții economici, persoanele fizice proprietari sau chiriași ai apartamentelor din condominii, asociațiile de proprietari, cetățenii sunt obligați să ia măsuri pentru asigurarea curățeniei și îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, curților, împrejmuirilor, căilor de acces, precum și a străzilor, drumurilor și zonelor verzi aferente imobilelor.

În acest scop le revin următoarele obligații: să efectueze lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor, spațiilor comerciale, instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea, să îngrijească pomii, florile, peluzele din fața și din perimetrul imobilelor și a curților pe care le dețin sau le administrează și să le reamenajeze pe cele degradate (art. 1, lit. ”q” – HCL 7/2010).

Este o responsabilitate pe care o are fiecare dintre noi și care se regăsește în toate comunitățile.

O altă responsabilitate a asociațiilor de proprietari o reprezintă și realizarea dezinsecției și deratizării, cel puțin o dată pe an, cu operatori specializați în domeniu.” – este mesajul Poliției Locale Piatra-Neamț

Ce uită Poliția Locală să transmită este că populația plătește acea taxă edilitară pe care primăria trebuie să o utilizeze ca orașul să arate curat și frumos.

Reamintim că primarul Carabelea a recunoscut public că s-a întârziat (de către societățile primăriei) nepermis de mult cositul ierbii, motiv pentru care municipalitatea caută să angajeze, cu un salariu de 2500 lei, angajați responsabili cu întreținerea spațiului verde. (vezi articolul AICI)

Pietreni, pregătiți-vă pentru căpușe! Licitația pentru deratizare e abia peste o lună

PUBLICITATE